Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Η Τουρκία θα προσαρτήσει Δυτ. Θράκη, Κρήτη, Λιβύη, Βόρειο Ιράκ και Κριμαία»

«Η Τουρκία θα προσαρτήσει Δυτ. Θράκη, Κρήτη, Λιβύη, Βόρειο Ιράκ και Κριμαία»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τούρκος δημοσιογράφος, του περιβάλλοντος Ερντογάν, έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι η Τουρκία θα προσαρτήσει την Κρήτη, δώδεκα ακόμα ελληνικά νησιά, τη Λιβύη, τη Μοσούλη, το Κιρκούκ, την Κριμαία και τη Δυτική Θράκη. [Διαβάστε σχετικά: Τουρκικός Όρκος του Έθνους].

Ο Χατζί Γιακισικλί (Hacı Yakışıklı), που εργάζεται για το Akit TV, αναφερόμενος στις τουρκικές ΜΚΟ που διατείνονται να διεκδικήσουν σε διεθνή δικαστήρια για λογαριασμό της Τουρκίας ελληνικά και αραβικά εδάφη [διαβάστε το θέμα εδώ], έγραψε σε μια έξαρση εξαλλοσύνης:

«Αυτά τα εδάφη μπορεί να ενταχθούν ξανά στην Τουρκία».

Η λιβυκή ιστοσελίδα AddressLibya, που πρόσκειται στη Βουλή των Αντιπροσώπων, σχολίασε ότι αυτό το tweet από εάν δημοσιογράφο που βρίσκεται κοντά στο τουρκικό καθεστώς αποκαλύπτει τις βαθύτερες προθέσεις και φιλοδοξίες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που επιδιώκει να χαράξει ένα νέο χάρτη στην περιοχή για την χώρα του, που θα συμπεριλαμβάνει τη Λιβύη ως ιστορικό κομμάτι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Ο Ερντογάν εργάζεται να το καταφέρει αυτό υποστηρίζοντας τις ένοπλες ομάδες που ελέγχουν την Τρίπολη, την οποία επιδιώκει να απελευθερώσει ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) για να αποκαταστήσει τη λιβυκή εθνική κυριαρχία σε όλη την επικράτεια.

Ο Ερντογάν, συνεχίζει η λιβυκή ιστοσελίδα, είχε εδώ και καιρό εκπέμψει τα πολιτικά σινιάλα του σε αναφορές σε ομιλίες του, όπου ανέφερε τη Λιβύη ως περιοχή τουρκικής επιρροής ή μέρος μιας νέας Τουρκίας, που οι Τούρκοι απώλεσαν μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και τώρα ήρθε η ώρα να την ανακτήσουν.

«Ο ηγέτης Κεμάλ Ατατούρκ ήταν μαχητής με τον οθωμανικό στρατό στη Λιβύη, και πολεμούσε εκεί στα μέτωπα, έτσι λοιπόν σήμερα πρέπει να είμαστε εκεί και να πολεμάμε επίσης, έχουμε ένα εκατομμύριο Τούρκους που ζουν στη Λιβύη», είχε αναφέρει σε ομιλία του πριν λίγους μήνες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr