Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αναζωπυρώθηκε ο κορωνοϊός στη Ν. Κορέα – Tα περισσότερα κρούσματα εδώ και 2 μήνες

Αναζωπυρώθηκε ο κορωνοϊός στη Ν. Κορέα – Tα περισσότερα κρούσματα εδώ και 2 μήνες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Νότια Κορέα,

Ανησυχία για την αναζωπύρωση του κορωνοϊού στη Νότια Κορέα, την χώρα πρότυπο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, μετά την ανακοίνωση για αύξηση των κρουσμάτων.

Τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC) ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι το τελευταίο 24ωρο κατέγραψαν 79 νέα κρούσματα του κορονοϊού, τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση των κρουσμάτων που έχει σημειωθεί στη Νότια Κορέα εδώ και σχεδόν οκτώ εβδομάδες.

Τουλάχιστον 82 μολύνσεις μέχρι στιγμής συνδέονται με μια αποθήκη της Coupang Corp, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαδικτυακών πωλήσεων στη Νότια Κορέα, στην πόλη Μπουσεόν, δυτικά της Σεούλ.

Με τα νέα κρούσματα ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων στη Νότια Κορέα ανέρχεται σε 11.344, με 269 θανάτους.

Ο χαμηλός αριθμός των νεκρών στη Νότια Κορέα αποδίδεται στο εκτεταμένο πρόγραμμα διεξαγωγής τεστ που ακολούθησε η κυβέρνηση της χώρας.

Σε αντίθεση με άλλες χώρες η Νότια Κορέα δεν επέβαλε lockdown για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού.

Όμως ο αυξανόμενος αριθμός των κρουσμάτων, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, ώθησε τους αξιωματούχους σήμερα να ζητήσουν την επιβολή πιο αυστηρών μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης σε μεγάλες αστικές περιοχές, περιλαμβανομένου του κλεισίματος δημόσιων χώρων όπως μουσεία, και να ζητήσουν από τους εργοδότες να προτείνουν πιο ευέλικτες μορφές εργασίας στους υπαλλήλους τους.

Περισσότερα από 2 εκατομμύρια παιδιά επέστρεψαν στα σχολεία τους την Τετάρτη στην τελευταία φάση επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Η αποθήκη

Περίπου 4.100 εργάτες στην αποθήκη της Coupang Corp, ανάμεσά τους και 603 που ασχολούνται με τις παραδόσεις των προϊόντων, πιστεύεται ότι δεν ακολούθησαν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης και δεν φορούσαν προστατευτικό εξοπλισμό, επεσήμανε ο αναπληρωτής διευθυντής του KCDC Κουόν Τζουν- γουκ.

Η Coupang, μία από τις εταιρείες διαδικτυακού εμπορίου της Νότιας Κορέας που πασχίζει να αντεπεξέλθει στην αυξημένη ζήτηση εν μέσω επιδημίας, ανακοίνωσε ότι η αποθήκη της στην Μπουσεόν απολυμαίνεται καθημερινά και οι εργαζόμενοι σε αυτή φορούν μάσκα και γάντια, ενώ γίνεται και έλεγχος της θερμοκρασίας τους.

Η εστία στην αποθήκη φαίνεται να συνδέεται με μια άλλη εστία που εμφανίστηκε σε αρκετά μπαρ και νυχτερινά κέντρα της Σεούλ στις αρχές Μαΐου, διευκρίνισε το KCDC, και σημειώνεται την ώρα που η χώρα προσπαθούσε να χαλαρώσει τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Στη Λάρισα οι νεκροί του κορωνοϊού δεν έχουν «λιώσει» – Στο Νέο Κοιμητήριο σταμάτησαν οι εκταφές

Εμβόλια Covid: Έχουν τελικά σπάνιες αλλά σοβαρές παρενέργειες σύμφωνα με παγκόσμια μελέτη

ΕΟΔΥ: 65 θάνατοι από covid – 51 διασωληνωμένοι – Αύξηση της θετικότητας της γρίπης και 5 νέοι θάνατοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr