Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κύπρος και Αίγυπτος καταδίκασαν την ανάμιξη ξένων δυνάμεων στη Λιβύη

Κύπρος και Αίγυπτος καταδίκασαν την ανάμιξη ξένων δυνάμεων στη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, συζήτησαν σε τηλεφωνική τους επικοινωνία την Παρασκευή τις τελευταίες εξελίξεις στη λιβυκή κρίση.

Οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν να εντείνουν τη συνεργασία τους σε αυτό το θέμα, ειδικότερα υποστηρίζοντας τις σχετικές διεθνείς προσπάθειες επίλυσης καθώς και υλοποιώντας τα αποτελέσματα της διάσκεψης του Βερολίνου, όπως και αντιτιθέμενοι σε κάθε ξένη ανάμιξη στη Λιβύη, όπως έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής Προεδρίας, Μπασάμ Ράντι.

Επίσης ανταλλάχθηκαν απόψεις σε θέματα ενεργειακής ασφάλειας, στα πλαίσια του Ενεργειακού Φόρουμ της Ανατολικής Μεσογείου, με τον Νίκο Αναστασιάδη να εξυμνεί τον ζωτικό ρόλο και το πολιτικό βάρος της Αιγύπτου στη διατήρηση της σταθερότητας στην περιοχή, τονίζοντας την εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις προσπάθειες της Αιγύπτου στην επίτευξη της σταθερότητας και στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, καθώς και στην επιτυχημένη αναχαίτιση της παράνομης μετανάστευσης από πλευράς Αιγύπτου, πρόσθεσε ο Ράντι.

Ο εκπρόσωπος της Αιγυπτιακής Προεδρίας τόνισε ότι τα δύο μέρη συζήτησαν μια σειρά από περιφερειακά ζητήματα, καθώς και την ενίσχυση της κοινής συνεργασίας σε διμερές επίπεδο ή στο πλαίσιο του τριμερούς μηχανισμού συνεργασίας με την Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματική ένταση: Η Απεσταλμένη του ΟΗΕ για την Κύπρο αποκάλεσε τα κατεχόμενα «τουρκοκυπριακή πλευρά» – Η Νίνα Κασιμάτη κάλεσε την Απεσταλμένη να ζητήσει δημόσια συγγνώμη

Ο πρόεδρος της Λιβυκής Βουλής στην Αθήνα – Τι συζητήθηκε με Γεραπετρίτη

Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» – Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr