Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Λεχ Βαλέσα φοβάται για πυρηνικό πόλεμο λόγω Ουκρανίας

Ο Λεχ Βαλέσα φοβάται για πυρηνικό πόλεμο λόγω Ουκρανίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Λεχ Βαλέσα προειδοποιεί ότι ο εμφύλιος στην Ουκρανία μπορεί να προκαλέσει πυρηνικό πόλεμο και προειδοποιεί όσο πιο ηχηρά μπορεί.

Ο ιστορικός ηγέτης της Πολωνίας και βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης, ανεξάρτητα τι πιστεύει ο καθένας μας για το άτομό του, σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με τις μαριονέτες που παριστάνουν σήμερα τις κυβερνήσεις της ηπείρου μας και η γνώμη του έχει μεγάλη βαρύτητα.

Ο Λεχ Βαλέσα εκτίμησε σήμερα ότι εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση χορηγούσε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, αυτό θα μπορούσε να ήταν η αιτία ενός πυρηνικού πολέμου ανάμεσα στη Ρωσία και στο NATO.

Μια τέτοια κίνηση «θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν πυρηνικό πόλεμο», είπε ο Βαλέσα στους δημοσιογράφους ερωτηθείς αν θεωρεί πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έπρεπε να στείλει όπλα στην Ουκρανία ώστε να μπορέσουν οι κυβερνητικές δυνάμεις να αντιμετωπίσουν την επανάσταση των φιλορώσων στο ανατολικό τμήμα της χώρας ενάντια στο ναζιστικό και φιλογερμανικό καθεστώς του Κιέβου.

«Η ΕΕ γνωρίζει πολύ καλά ότι η Ρωσία διαθέτει πυρηνικά όπλα. Το NATO έχει επίσης. Πρέπει λοιπόν να αλληλοκαταστραφούν;», είπε ο Βαλέσα, μιλώντας κατά τη διάρκεια μιας συνόδου για την οικονομία των χωρών της κεντρικής και της ανατολικής Ευρώπης στην Κρίνιτσα, στη νότια Πολωνία.

«Για αυτόν τον λόγο η ΕΕ δεν σταματά να απευθύνει την έκκληση: σταματήστε να κάνετε παλαβομάρες! Για αυτόν τον λόγο δεν επεμβαίνει τόσο σθεναρά», κατέληξε, στέλνοντας το μήνυμα της λογικής, ότι κανένας πυρηνικός πόλεμος δεν πρέπει και δεν χρειάζεται να γίνει επειδή η Μέρκελ απέτυχε στη διαχείριση μιας κρίσης και τοποθέτησε στην Ουκρανία μια χούντα νεοναζί και καθαρόαιμων ναζί.

Δεν έπεσαν τα πυρηνικά στον Ψυχρό Πόλεμο, θα πέσουν τώρα επειδή στην Ευρώπη κάνει κουμάντο μια πρώην ανατολικοευρωπαία Πρώσα με τα αντιρωσικά της κόμπλεξ; Μια χαρά τα λέει και τα υπονοεί ο Βαλέσα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε τον πύργο της τηλεόρασης στο Χάρκοβο

DW: Ρωσικές βόμβες ολίσθησης συνθλίβουν την ουκρανική άμυνα

Ουκρανία: 25.000 Ρώσοι στρατιώτες έτοιμοι να καταλάβουν δύο στρατηγικής σημασίας πόλεις

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr