Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προσάρτηση περιοχών της Ιουδαίας σε δύο φάσεις σχεδιάζει ο Νετανιάχου

Προσάρτηση περιοχών της Ιουδαίας σε δύο φάσεις σχεδιάζει ο Νετανιάχου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σχέδιο δύο φάσεων για την προσάρτηση περιοχών της Δυτικής Όχθης, δηλαδή περιοχών της Ιουδαίας και της Σαμάρειας, εξετάζει Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις διεθνείς αντιδράσεις, σύμφωνα με ισραηλινή εφημερίδα.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα Israel Hayom αναφέρει ότι ο Νετανιάχου εξετάζει να προσαρτήσει αρχικά μόνο μικρούς εβραϊκούς οικισμούς και στη συνέχεια να καλέσει τους Παλαιστίνιους για ειρηνευτικές συνομιλίες.

Μετά σκοπεύει να προσαρτήσει και τους εναπομείναντες οικισμούς.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα σχέδια του Ισραηλινού πρωθυπουργού έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση των Παλαιστίνιων που θέλουν η Δυτική Όχθη, δηλαδή η Ιουδαία, να αποτελέσει μέρος του μελλοντικού τους κράτους.

Αντίθετες στην κίνηση αυτή είναι και ευρωπαϊκές και αραβικές χώρες, ενώ Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν επισημάνει ότι η Ουάσιγκτον δεν έχει ακόμη συμφωνήσει με τις κινήσεις του Νετανιάχου.

Σε δήλωσή του, ο Ουασέλ Αμπού Γιούσεφ, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης, δήλωσε ότι μια σταδιακή προσάρτηση δεν θα κάνει κάποια διαφορά.

Η Israel Hayom ανέφερε επίσης ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δεν αναμένει η Ευρώπη να λάβει αυστηρά τιμωρητικά μέτρα εναντίον της χώρας του, παρά την αντίθεση της ΕΕ στην προσάρτηση κατεχόμενων περιοχών της Δυτικής Όχθης, ούτε πιστεύει ότι θα βλάψει σημαντικά τις σχέσεις του Ισραήλ με τον αραβικό κόσμο.

Ο Νετανιάχου έχει δηλώσει ότι το αμερικανικό σχέδιο για την επίλυση του Μεσανατολικού, το οποίο προβλέπει τη διατήρηση από το Ισραήλ των εβραϊκών οικισμών στη Δυτική Όχθη και της Κοιλάδας του Ιορδάνη, αποτελεί μια «ιστορική ευκαιρία» να επεκταθεί η κυριαρχία του Ισραήλ σε αυτές τις περιοχές που αποτελούν για τους Ισραηλινούς την ιστορική τους εστία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραηλινός αξιωματούχος με παράδειγμα από την Παλαιά Διαθήκη εξήγησε το πλήγμα του Ισραήλ στο Ιράν

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Τι ακολουθεί μετά το ισραηλινό χτύπημα-απάντηση στο Ιράν

Το Ισραήλ απάντησε στο Ιράν «οφθαλμόν αντί οφθαλμού»

Το Ισραήλ πραγματοποίησε πυραυλική επίθεση στο Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr