Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Die Zeit: Υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία ο Σολτς

Die Zeit: Υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία ο Σολτς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς θα είναι ο υποψήφιος καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) στις επόμενες εθνικες εκλογές, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Die Zeit».

Η εφημερίδα επικαλείται «πολλές πηγές στο κόμμα και την ηγεσία της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD».

Όπως γράφει «ο νυν αντικαγκελάριος αναφέρθηκε επανειλημμένα σε προσωπικές συζητήσεις των δύο συμπροέδρων του κόμματος, της Σάσκια Έσκεν και του Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς, ως ο υποψήφιος που επιθυμούν οι σοσιαλδημοκράτες πρωθυπουργοί κρατιδίων, οι επικεφαλής του κόμματος στα κρατίδια και τα κορυφαία στελέχη της κοινοβουλευτικής ομάδας».

Σημειώνει μάλιστα ότι «Ακόμα και ο (αριστερίζων) πρόεδρος της Νεολαίας του κόμματος (Juso), ο Κέβιν Κιούνερτ, έχει αφήσει να εννοηθεί ότι προτίθεται να υποστηρίξει τον υπουργό Οικονομικών ως υποψήφιο καγκελάριο.

»Επιπλέον, οι κορυφαίοι εκπρόσωποι της αριστερής πτέρυγας, του ισχυρότερου ρεύματος εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας και μέχρι τώρα μάλλον επιφυλακτικοί απέναντι σε μια τέτοια προοπτική, φέρονται να τάσσονται υπέρ της υποψηφιότητας του Σολτς για την καγκελαρία», συμπληρώνει η εβδομαδιαία εφημερίδα του Αμβούργου.

«Ο λόγος για την αλλαγή διαθέσεων των πρώην εσωκομματικών του πολιτικών αντιπάλων είναι η αποφασιστική πολιτική δαπανών του υπουργού Οικονομικών για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της κρίσης του κορωνοϊού, καθώς και στρατηγικές εκτιμήσεις.

»Σε περιόδους αβεβαιότητας, θα ήταν πλεονέκτημα να κατέλθει το SPD στον προεκλογικό αγώνα με έναν υποψήφιο καγκελάριο, τον οποίο οι πολίτες γνωρίζουν και εμπιστεύονται, ενώ οι Χριστιανοδημοκράτες θα έχουν ως υποψήφιο καγκελάριο κάποιον ο οποίος έχει ελάχιστη ή καθόλου ηγετική εμπειρία σε ομοσπονδιακό επίπεδο», καταλήγει η Zeit.

Το δικαίωμα πρότασης υποψηφίων για καγκελάριο ανήκει στους προέδρους του κόμματος.

Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, πρόκειται να ανακοινώσουν επίσημα ποιος θα αγωνιστεί για την διαδοχή της καγκελάριου Μέρκελ για το SPD στις ομοσπονδιακές εκλογές το φθινόπωρο του 2021.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Τι γνωρίζουν οι γερμανικές Αρχές για την 16χρονη Λόρα

Γερμανία: Ελληνας 26 ετών ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου Τούρκο 36χρονο ελεγκτή τρένου

Ροδόπη: Συνελήφθη 54χρονος Ελληνας για σαμποτάζ σε πολεμικά πλοία της Γερμανίας

Γερμανία: Ρεκόρ 12ετίας στην ανεργία με πάνω από 3.000.000 άνεργους

Γερμανική έρευνα: Στο 21,6% του ΑΕΠ η παραοικονομία στην Ελλάδα – Αύξηση και στη Γερμανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr