ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αφγανιστάν, Εφημερίδα New York Times, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Ντόναλντ Τραμπ, Ρωσία, Ταλιμπάν, Τζιχαντιστές,


















































ΥΠΕΞ ΞΥΠΝΑ! Τζιχαντιστές στη Συρία επιτίθενται σε Ελληνορθόδοξους στη Σελεύκεια (Σκελεμπίγια)
«Δεν θα είναι πλέον οφθαλμόν αντί οφθαλμού» - Προειδοποίηση διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης
Τραμπ: «Έπεται η Κούβα» - Ομιλία με αιχμές για τις στρατιωτικές επιτυχίες των ΗΠΑ
Ιράν: Επιθέσεις σε χαλυβουργίες σε Ισφαχάν και Χουζεστάν
Κυρηναϊκή: Ο Γεραπετρίτης συναντήθηκε με τον Χάφταρ - Τι είπαν για ΑΟΖ - Εγκαίνια νέου κτηρίου ελληνικού Γενικού Προξενείου στη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Απολύτως ανακριβές χαρακτήρισε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ το δημοσίευμα των New York Times, σύμφωνα με το οποίο η Ρωσία προσέφερε αμοιβή σε Ταλιμπάν, προκειμένου να εξαπολύουν φονικές επιθέσεις εναντίον Αμερικανών στρατιωτών.
Ο Τραμπ επανήλθε στο ζήτημα χθες το βράδυ μέσω του Twitter επικαλούμενος τις υπηρεσίες πληροφοριών και κάνοντας λόγο για «πιθανώς μια ακόμη κατασκευασμένη φάρσα της Ρωσίας».
Ο Αμερικανός πρόεδρος κλήθηκε μετ’ επιτάσεως να εξηγήσει για ποιον λόγο δεν γνώριζε τα περί ρωσικής προσφοράς στους Ταλιμπάν, μολονότι Αμερικανοί αξιωματούχοι ασφαλείας εξέταζαν την αμερικανική απόκριση στη ρωσική συνωμοσία ήδη από τον Μάρτιο, όπως αν μη τι άλλο ανέφερε το δημοσίευμα των New York Times την Παρασκευή.
«Οι υπηρεσίες πληροφοριών μόλις μου ανέφεραν πως οι πληροφορίες αυτές δεν ήταν αξιόπιστες και γι’ αυτό δεν είχαν αναφερθεί σε εμένα ή στον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς», σημείωσε σε ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος.
Ο ίδιος νωρίτερα χθες είχε δηλώσει ότι δεν είχε ακούσει καν για τις αμοιβές της υπηρεσίας κατασκοπείας του ρωσικού στρατού (GRU) σε ισλαμιστές για να σκοτώνουν στρατιώτες των ΗΠΑ ή κρατών-μελών του NATO στο Αφγανιστάν.
Τόσο η Ρωσία όσο και οι Ταλιμπάν διέψευσαν βεβαίως το δημοσίευμα.
Η μεν Μόσχα το χαρακτήρισε «ανοησίες των υπευθύνων προπαγάνδας των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών».
Οι δε Ταλιμπάν διαβεβαίωσαν ότι παραμένουν προσηλωμένοι στη συμφωνία που υπέγραψαν στην Ντόχα με τους απεσταλμένους της Ουάσιγκτον στις 29 Φεβρουαρίου, βάσει της οποίας θα σταματήσουν να επιτίθενται στις ξένες δυνάμεις με αντάλλαγμα τη σταδιακή αποχώρηση των τελευταίων πριν από την άνοιξη του 2021.
Ο Τζο Μπάιντεν ωστόσο, ο αντίπαλος του Τραμπ στις επικείμενες προεδρικές εκλογές, κατηγόρησε τον Τραμπ το Σάββατο ότι πρόδωσε τα αμερικανικά στρατεύματα επειδή δεν ανταποκρίθηκε στις αναφορές των υπηρεσιών των μυστικών πληροφοριών.























































