ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διαρρήκτες «ξάφρισαν» τα γραφεία 50 ευρωβουλευτών

Διαρρήκτες «ξάφρισαν» τα γραφεία 50 ευρωβουλευτών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την πανδημία εκμεταλλεύτηκαν διαρρήκτες για να «ξαφρίσουν» τα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που παρέμεναν κλειστά λόγω κορωνοϊού από το Μάρτιο στις Βρυξέλλες.

Οι «αετονύχηδες» εισήλθαν σε τουλάχιστον 50 γραφεία ευρωβουλευτών, παραβιάζοντας κλειδαριές, σπάζοντας ντουλάπες και αποσπώντας σε αρκετές περιπτώσεις εξοπλισμό και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, που σύμφωνα με τους ίδιους περιείχαν προσωπικά και ευαίσθητα δεδομένα.

«Αυτό είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο και δεν ξέρω γιατί όλοι κλείνουν το στόμα τους» είπε ο Γερμανός ευρωβουλευτής, Νίκο Ζέμσροτ, του οποίου εκλάπησαν δύο φορητοί υπολογιστές.

Παράλληλα, εξέφρασε την βαθιά απογοήτευσή του για την έλλειψη προστασίας από τη Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Ιταλός Μάσιμο Καζανόβα έγραψε στο Facebook ότι είχε υποβάλει καταγγελία για την εισβολή στο γραφείο του και το γεγονός ότι βρήκε τα ντουλάπια άδεια με σπασμένες κλειδαριές.

Κάποιοι ευρωβουλευτές αντιμετώπισαν πάντως την κατάσταση με χιούμορ, φτιάχνοντας μηνύματα προς τους κακοποιούς με έκκληση να μην κλέψουν συγκεκριμένα αντικείμενα.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά τις αναφορές τον Απρίλιο ανακοίνωσε ότι διεξάγονται έρευνες σε συνεργασία με την τοπική Αστυνομία και ενίσχυσε την φύλαξη στην περίμετρο και στους διαδρόμους του κτιρίου του κοινοβουλίου.

Παράλληλα, ενημέρωσε τους ευρωβουλευτές ότι «υπάρχει κάτι σοβαρό».

Σύμφωνα με τον ετήσιο προϋπολογισμό της Ε.Ε., τα κονδύλια για την ασφάλεια και την επιτήρηση των κτιρίων ξεπερνούν τα 23 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ προτείνει το 21ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Ενήμερη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την παρενόχληση του Νίκου Δένδια από τους Τούρκους

Κύπρος-Γαλλία υπέγραψαν τη SOFA: Γαλλικές δυνάμεις στο έδαφος και στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας απέναντι σε ΚΑΘΕ απειλή

Δένδιας σε Χριστοδουλίδη: «Δημιουργία ενός ενιαίου αμυντικού χώρου, μιας αντίληψης άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Ο Φαραντούρης καλεί την Κομισιόν να παρέμβει για την εργαλειοποίηση της αλιείας και της προστασίας του περιβάλλοντος απ’ την Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr