Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λαβρόφ: Η Ρωσία ανοίγει Πρεσβεία στη Λιβύη

Λαβρόφ: Η Ρωσία ανοίγει Πρεσβεία στη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ρωσία αποφάσισε να ανοίξει και πάλι την πρεσβεία της στην Λιβύη, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Ακίλα Σάλεχ, πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, του εκλεγμένου λιβυκού κοινοβουλίου που έχει την έδρα του στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

«Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι λάβαμε την απόφαση να ανοίξουμε και πάλι την πρεσβεία της Ρωσίας στην Λιβύη με επικεφαλής στην παρούσα φάση τον προσωρινό επιτετραμμένο Τζαμσέντ Μπολτάγεφ.

»Προσωρινά θα έχει την έδρα του στην επικράτεια της Τυνησίας.

»Όμως θέλω να υπογραμμίσω ότι στις αρμοδιότητές του εντάσσεται η εκπροσώπηση της Ρωσίας σε όλης την επικράτεια της Λιβύης» δήλωσε ο Λαβρόφ.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ υποστήριξε επίσης την πρόταση για την επίτευξη εκεχειρίας στην Λιβύη που είχε κάνει ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι από κοινού με τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ στο Κάιρο τις 6 Ιουνίου, λέγοντας ότι η «πρωτοβουλία του Καΐρου» μπορεί να αποτελέσει την βάση για την διευθέτηση της διένεξης στην Λιβύη.

«Επίσης δώσαμε προσοχή στο έγγραφο, το οποίο πήρε την ονομασία “πρωτοβουλία του Καΐρου” και το οποίο κοινοποίησε ο πρόεδρος της Αιγύπτου κύριος (Αμπντέλ Φατάχ ) αλ Σίσι στις 6 Ιουνίου, κατά την διάρκεια της επίσκεψης σας στην Αίγυπτο», δήλωσε ο Λαβρόφ απευθυνόμενος στον Ακίλα Σάλεχ και προσέθεσε:

«Θεωρούμε ότι η πρωτοβουλία αυτή του Καΐρου εντάσσεται στο πλαίσιο των αποφάσεων της διεθνούς διάσκεψης για την Λιβύη που έγινε στο Βερολίνο και μπορεί πλήρως να αποτελέσει την βάση των ενδολιβυκών συζητήσεων».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: «Αξιολύπητο στην εθνική εορτή να υπενθυμίζουμε στην Αθήνα στοιχειώδη μαθήματα ιστορίας»

Επίθεση στη Μόσχα: Δύο 15χρονοι τιμήθηκαν από το σχολείο τους για τον ηρωισμό τους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr