Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λιβύη: Ο LNA βομβάρδισε την τουρκική βάση στην Αλ Ουατίγια – Επτά Τούρκοι αξιωματικοί νεκροί (βίντεο)

Λιβύη: Ο LNA βομβάρδισε την τουρκική βάση στην Αλ Ουατίγια – Επτά Τούρκοι αξιωματικοί νεκροί (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πολεμικά αεροσκάφη του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) μεταδίδεται ότι βομβάρδισαν ξημερώματα Κυριακής το στρατιωτικό αεροδρόμιο Αλ Ουατίγια, στη δυτική Λιβύη, στο οποίο έχει εγκατασταθεί τουρκικός στρατός με στόχο να το μετατρέψει σε τουρκικό στρατιωτικό αεροδρόμιο – βάση [διαβάστε ΕΔΩ].

Σύμφωνα με αναρτήσεις μιντιακών ακτιβιστών στο Twitter, έξι Τούρκοι αξιωματικοί και ένας ανώτερος διοικητής σκοτώθηκαν.

Τον βομβαρδισμό ανακοίνωσε με επίσημη δήλωσή του ο εκπρόσωπος του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), υποστράτηγος Μισμάρι.

Έκανε λόγο για εννέα πλήγματα σε τουρκικούς στόχους και έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από τη σφοδρή και καταστροφική αεροπορική επιδρομή.

Δείτε τα βίντεο:

Την είδηση του βομβαρδισμού μετέδωσε και το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News Arabia, τονίζοντας ότι καταστράφηκαν τα αντιαεροπορικά συστήματα «Χοκ» που είχαν τοποθετήσει οι Τούρκοι για την προστασία της Αλ Ουατίγια.

Ο βομβαρδισμός έγινε μετά την ολοκλήρωση της διήμερης επίσκεψης, Παρασκευή και Σάββατο, του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, στη δυτική Λιβύη και στους λεονταρισμούς του περί μόνιμης τουρκικής στρατιωτικής παρουσίας στη χώρα και στρατιωτικής υποστήριξης της ισλαμιστικής κυβέρνησης του Φαγιέζ αλ Σαράτζ «μέχρι το τέλος», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η στρατηγική σημασία της Αλ Ουατίγια

Όπως εγκαίρως σας ενημερώσαμε χθες Σάββατο [διαβάστε ΕΔΩ], οι τουρκικές δυνάμεις στη δυτική Λιβύη ανέπτυξαν δύο αντιαεροπορικά συστήματα «Χοκ» (MIM-23 Hawk) στην αεροπορική βάση Αλ Ουατίγια νοτιοδυτικά της Τρίπολης, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή που επικαλείται η ιστοσελίδα «The Libyan Address Journal».

Η στρατιωτική πηγή, που μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας, πρόσθεσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις ανέπτυξαν επίσης δύο συστήματα ραντάρ στην Αλ Ουατίγια, που υποδηλώνει ότι ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε τη χρήση του στρατιωτικού αεροδρομίου, που είναι η μεγαλύτερη αεροπορική βάση της Λιβύης, ως τουρκικής βάσης.

«Στόχος των τουρκικών δυνάμεων με αυτό το βήμα είναι να εξαπολύουν επιδρομές μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη νότια Λιβύη με στόχο να ελέγξουν την περιοχή Φεζάν», δήλωσε η ίδια στρατιωτική πηγή.

Η Φεζάν, που ελέγχεται από τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) έχει τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Λιβύη.

Από την ίδια αεροπορική βάση η Τουρκία σκοπεύει να πετύχει τον έλεγχο του εναέριου χώρου της βόρειας Αφρικής, ειδικότερα πάνω από την Τυνησία και την Ανατολική Αλγερία.

Η ιστοσελίδα τονίζει ότι η Αλ Ουατίγια έχει μετατραπεί πλήρως σε τουρκική στρατιωτική βάση δίχως παρουσία λιβυκών δυνάμεων σε αυτήν, εννοώντας ότι δεν σταθμεύουν στις εγκαταστάσεις της δυνάμεις ασφαλείας ή πολιτοφυλακές της ισλαμιστικής κυβέρνησης της Τρίπολης.

Διαβάστε περισσότερα: Οι Τούρκοι παραδέχτηκαν ότι βομβαρδίστηκαν στη Λιβύη – Τι λένε

Δείτε αναρτήσεις που αναφέρουν τον βομβαρδισμό της Αλ Ουατίγια:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι γαλλικές Αρχές απέλασαν ιμάμη που υποστήριζε τους τζιχαντιστές – Το κήρυγμα μίσους

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr