Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιταλός Υπ. Άμυνας: «Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση για τη λιβυκή κρίση»

Ιταλός Υπ. Άμυνας: «Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση για τη λιβυκή κρίση»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επίσκεψη – αστραπή στην Άγκυρα πραγματοποίησε την Τρίτη ο Ιταλός υπουργός άμυνας Λορέντσο Γκουερίνι.

Μετά το τέλος της συνάντησής του με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλούσι Ακάρ, ο Ιταλός υπουργός τόνισε ότι «δεν υπάρχει στρατιωτική λύση για την λιβυκή κρίση», διότι «δεν υπάρχει λύση η οποία να προβλέπει την διχοτόμηση της Λιβύης».

Η Ιταλία παραμένει της άποψης ότι είναι απόλυτα αναγκαία η επίτευξη συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός διαρκείας, η οποία να δώσει νέα ώθηση στον ενδολιβυκό διάλογο, όπως είχε προβλεφθεί από την Σύνοδο του Βερολίνου, τον περασμένο Ιανουάριο.

Σε ότι αφορά την αποστολή «Ειρήνη», για την τήρηση του εμπάργκο όπλων, ο επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Άμυνας υπογράμμισε ότι «είναι ισορροπημένη και τηρεί ίσες αποστάσεις ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές» και ότι «αποτελεί μιας βασικής σημασίας συμβολή της ΕΕ, με στόχο την ειρήνευση στην Λιβύη».

Σε σχέση με την Ανατολική Μεσόγειο, τέλος, ο Λορέντσο Γκουερίνι εξέφρασε την προσδοκία «να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για μια ισορροπημένη επίλυση των διαφορών που προέκυψαν».

Η ιταλική κυβέρνηση τάσσεται υπέρ του διαλόγου και της αποτελεσματικής συνεργασίας, αλλά συγχρόνως υπογραμμίζει ότι θα καταγραφεί κάθε παραβίαση του σεβασμού των κανόνων του διεθνούς δικαίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΒΑ Συρία: Καμία παράδοση, καμία συμφωνία: Πώς ο Οτζαλάν επέβαλε τη συμφωνία για τη Ροζάβα

Μαρέβα Μητσοτάκη: Χειρουργήθηκε και στα δύο χέρια στο ΚΑΤ μετά από σοβαρό ατύχημα

«Εχθροί της Ιταλίας»: Η Μελόνι καταδικάζει τις βίαιες διαδηλώσεις κατά των Ολυμπιακών Αγώνων

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις στο ιρανικό πετρέλαιο αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών

Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο άτομα με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr