Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βραζιλία: Τρίτος υπουργός του Μπoλσονάρου που διαγνώστηκε με Covid-19

Βραζιλία: Τρίτος υπουργός του Μπoλσονάρου που διαγνώστηκε με Covid-19
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υπουργός Ιθαγένειας της Βραζιλίας, Ονίξ Λορενζόνι, γνωστοποίησε ότι διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό και είναι ο τρίτος υπουργός που μολύνθηκε στην δεύτερη πλέον πληττόμενη χώρα στον κόσμο από την πανδημία.

Ο Λορενζόνι, στενός σύμμαχος του προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου, απέδωσε τα σχετικά ήπια συμπτώματα που παρουσιάζει σε ένα φάρμακο κατά της ελονοσίας που παίρνει και το οποίο ο ακροδεξιός πρόεδρος προάγει σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε υποστηρικτές του σε δημόσιες συγκεντρώσεις.

«Αισθάνομαι ήδη τις θετικές επιδράσεις», έγραψε ο υπουργός στο twitter αναφερόμενος στο κοκτέιλ φαρμάκων χλωροκίνης, αζιθρομυκίνης και ιβερμεκτίνης, που παίρνει ως θεραπεία κατά του ιού.

Ο Μπολσονάρου, ο οποίος βρίσκεται σε καραντίνα καθώς έχει και αυτός διαγνωστεί με COVID-19, λαμβάνει το φάρμακο υδροξυχλωροκίνη.

Και τα δύο χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της ελονοσίας και ο Βραζιλιάνος πρόεδρος έχει μετατραπεί σε φανατικό υποστηρικτή της χρήσης τους για τη θεραπεία του κορωνοϊού, παρά την έλλειψη ισχυρών αποδείξεων ότι αυτά είναι δραστικά κατά της νόσου.

«Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η ‘εκτός εγκεκριμένων ενδείξεων’ χρήση φαρμάκων είναι καθιερωμένη στην ιατρική, αρκεί ο ασθενής να συμφωνεί με σαφήνεια», είπε με tweet του ο Μπολσονάρου σήμερα το πρωί, υπερασπιζόμενος τη χρήση υδροξυχλωροκίνης για μη αποδεδειγμένες θεραπείες.

Την Κυριακή, ο ηγέτης της λατινοαμερικάνικης χώρας κράτησε λίγα μέτρα απόσταση από υποστηρικτές του σε μια συγκέντρωση στη Βραζίλια και έβαλε ένα κουτί με το φάρμακο πάνω από το κεφάλι του κρατώντας το με τα δύο του χέρια, συγκεντρώνοντας επευφημίες, όπως φαίνεται σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο με σχολιαστές να παρομοιάζουν την εικόνα με μια σκηνή από την ταινία Lion King.

Σχεδόν 80.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την COVID-19 στη Βραζιλία, και περισσότερα από 2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προσβληθεί.

Μόνο οι ΗΠΑ έχουν χειρότερο απολογισμό. Οι ειδικοί λένε ότι οι πραγματικοί αριθμοί στη λατινοαμερικάνικη χώρα είναι πιθανόν πολύ υψηλότεροι λόγω της έλλειψης εκτεταμένων τεστ.

Ο Αουγκούστο Ελένο, σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Μπολσονάρου, και ο υπουργός Ενέργειας Μπέντο Αλμπουκέρκε έχουν επίσης διαγνωστεί θετικοί στον ιό.

Ο ιός έχει επίσης διαπεράσει την πολιτική ελίτ σε άλλες γωνιές της Λατινικής Αμερικής, συμπεριλαμβανομένης της Βολιβίας, όπου ο πρόεδρος και περισσότεροι από έξι υπουργοί ασθένησαν από κορωνοϊό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Σκωτικός Τύπος: Το Ύπατο Συμβούλιο δια την Ελλάδα επαναδιαβεβαίωσε σχέσεις με τα Ύπατα Βραζιλίας και Αργεντινής – Ύπατοι από Κεντρική και Νότια Αμερική στην Αθήνα

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Στη Λάρισα οι νεκροί του κορωνοϊού δεν έχουν «λιώσει» – Στο Νέο Κοιμητήριο σταμάτησαν οι εκταφές

Εμβόλια Covid: Έχουν τελικά σπάνιες αλλά σοβαρές παρενέργειες σύμφωνα με παγκόσμια μελέτη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr