Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκία και Κατάρ θα μεταφέρουν 7.000 Σομαλούς τζιχαντιστές στη Λιβύη

Τουρκία και Κατάρ θα μεταφέρουν 7.000 Σομαλούς τζιχαντιστές στη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σύμφωνα με πληροφορίες της τουρκικής εφημερίδας «Milliyet» την Κυριακή, η Τουρκία μετέφερε πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων και αυτοκινούμενα πυροβόλα στη Λιβύη, για την επίθεση κατάληψης της στρατηγικής σημασίας πόλης Σύρτης, που ελέγχεται από τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA). Η Τουρκία υποστηρίζει στρατιωτικά την ισλαμιστική κυβέρνηση της Τρίπολης υπό τον Τουρκολίβυο Φαγιέζ αλ Σαράτζ.

Λιβυκές πηγές υποστηρίζουν ότι η Τουρκία συμφώνησε με το Κατάρ, επίσης στα πλαίσια υποστήριξης του καθεστώτος Σαράτζ, τη μεταφορά 7.000 Σομαλών ισλαμιστών μισθοφόρων, από τη Σομαλία στη Λιβύη, με επιβατικά αεροσκάφη των Qatar Airways.

Τουρκία και Κατάρ είναι η Μουσουλμανική Αδελφότητα. Είναι τα κράτη που υποστηρίζουν ανοιχτά παγκοσμίως την τζιχαντιστική τρομοκρατία.

Η Τουρκία έχει πετύχει βαθιά διείσδυση στη Σομαλία, όπου διατηρεί και στρατιωτική βάση.

Τα παραπάνω υποστηρίζεται ότι συμφωνήθηκαν, μεταξύ άλλων, στην αιφνιδιαστική επίσκεψη την Κυριακή στο Κατάρ του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, όπως υποστηρίζει η ιστοσελίδα Libya Review και αναμεταδίδει η Ahval.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Άμυνας του Κατάρ, δρ. Χαλίντ μπιν Μοχάμεντ αλ Ατίγια, συναντήθηκε την επόμενη ημέρα, εχθές Δευτέρα, στην τουρκική πρωτεύουσα, Άγκυρα, με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ και τον υπουργό Εσωτερικών του καθεστώτος Σαράτζ, Φαθί Μπασάκα. Συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη, σύμφωνα με καταριανή ιστοσελίδα.

Ο Ακάρ δήλωσε ότι η Τουρκία εκτιμά τις προσπάθειες του Κατάρ για την προώθηση της σταθερότητας στη Λιβύη, ανέφερε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Την Κυριακή, στο ταξίδι αστραπή στο Κατάρ του Χουλουσί Ακάρ, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον εμίρη Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θανί.

Ωστόσο, το μεσημέρι της Τρίτης ξέσπασε ελληνοτουρκική κρίση μετά την ανακοίνωση της Τουρκίας ότι θα προχωρήσει σε έρευνες στην ελληνική ΑΟΖ νότια του Καστελόριζου.

Δεν είναι απίθανο οι συνεννοήσεις των Τούρκων με τους Καταριανούς να σχετίζονται και με την ελληνοτουρκική κρίση.

Σε μία παράλληλη εξέλιξη, στη Σκιάθο για διακοπές βρίσκεται με την πολυτελή θαλαμηγό του ο πρώην πρωθυπουργός του Κατάρ, Χαμάντ μπιν Τζασίμ μπιν Τζαμπέρ αλ Θάνι, ο οποίος δεν ήταν ποτέ εμίρης στο Κατάρ, όπως τον παρουσιάζει μερίδα του ελληνικού Τύπου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση μου με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr