Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σύγχυση για το τι συμβαίνει στη Μαριούπολη

Σύγχυση για το τι συμβαίνει στη Μαριούπολη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την είδηση που πρώτοι και μόνοι σας μεταδώσαμε το βράδυ της Πέμπτης, ότι οι ρωσόφωνοι αντάρτες μπήκαν στη Μαριούπολη (διαβάστε εδώ) επιβεβαίωσε την Παρασκευή το πρακτορείο ειδήσεων Interfax της Ρωσίας.

Ωστόσο, το Κίεβο από την πλευρά του διαψεύδει και ισχυρίζεται ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να ελέγχουν την πόλη και το λιμάνι της, το οποίο είναι μεγάλης στρατηγικής σημασίας.

Ο Αντρίι Λισένκο, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας της Ουκρανίας, δήλωσε στο Κίεβο ότι «αυτό δεν είναι αλήθεια. Τους απωθήσαμε μάλιστα από τις θέσεις που κρατούσαν».

Ένας αξιωματικός του ουκρανικού στρατού είπε ότι «οι επιχειρήσεις συνεχίζονται» και δεν έχει ακόμη τεθεί σε ισχύ η εκεχειρία, παρά το ότι έχουν αρχίσει πλέον στο Μινσκ οι συνομιλίες της «Ομάδας Επαφής».

Διαβάστε ακόμα τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας:

1. Πολιορκημένη Μαριούπολη: Τελευταίες ειδήσεις από τη μάχη

2. Μαριούπολη: Οι ναζί του τάγματος Αζόφ απέναντι στους αντάρτες

Εν τω μεταξύ για πρώτη φορά την Παρασκευή, ρωσικός τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε ρεπορτάζ για Ρώσο στρατιώτη που σκοτώθηκε σε μάχη στην Ουκρανία.

“Σήμερα στον Κοστρομά αποχαιρέτισαν τον Ανατόλι Τράβκιν. Πριν από περίπου έναν μήνα έφυγε για το Ντονμπάς (σ.σ. την ανατολική Ουκρανία) και σκοτώθηκε σε μάχη” ανέφερε ο παρουσιαστής του καναλιού Πέρβι Κανάλ, ενός από τα μεγαλύτερα της Ρωσίας.

“Επισήμως, ήταν σε άδεια” όταν σκοτώθηκε, πρόσθεσε το κανάλι σημειώνοντας ότι ο Τράβκιν δεν είχε ανακοινώσει τις προθέσεις του να πολεμήσει στο πλευρό των αυτονομιστών ούτε στη γυναίκα του ούτε στους ιεραρχικά ανώτερούς του στο στρατό.

Βεβαίως αυτή η είδηση δεν ξαφνιάζει, αφού υπάρχει επίσημη παραδοχή από τον πρωθυπουργό της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ ότι Ρώσοι στρατιώτες πολεμάνε ως εθελοντές με τους αντάρτες.

Άλλοι είναι απόστρατοι κι άλλοι έκαναν χρήση της καλοκαιρινής τους άδειας και αντί να πάνε διακοπές, πέρασαν στην Ουκρανία να πολεμήσουν στο πλευρό των συμπατριωτών τους εναντίον των ναζιστικών ταγμάτων του Κιέβου. Διαβάστε σχετικά εδώ: 4.000 Ρώσοι εθελοντές πολεμάνε στο πλευρό των ανταρτών.

*Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε είναι από την Πέμπτη, όταν σε διαδήλωση Ουκρανών κατοίκων της Μαριούπολης έγινε και μια φιέστα με μασκοφόρους “εθελοντές” του ναζιστικού τάγματος Αζόφ, που τους ευλογούσε ένας ιερέας. Η Μαριούπολη είναι μια πόλη που ο πληθυσμός της είναι Έλληνες και Ρώσοι με τους Ουκρανούς να αποτελούν μειονότητα. Η Μαριούπολη, εάν θυμάστε, τον Μάιο είχε εξεγερθεί εναντίον του Κιέβου και τότε οι Ουκρανοί ναζί σκότωναν εν ψυχρώ ανθρώπους στους δρόμους. Στην ευρύτερη περιοχή της Μαριούπολης και στην ίδια την πόλη κατοικούν περίπου 200.000 Έλληνες.

Θυμηθείτε:

1. Ναζί του Δεξιού Τομέα πυροβολούν ηλικιωμένο στην Μαριούπολη (βίντεο)

2. Στις φλόγες το Δημαρχείο της Μαριούπολης στην Ουκρανία (βίντεο)

3. Βίντεο και φωτογραφίες από την αιματοβαμμένη επίθεση των Ουκρανών στην Μαριούπολη

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε τον πύργο της τηλεόρασης στο Χάρκοβο

DW: Ρωσικές βόμβες ολίσθησης συνθλίβουν την ουκρανική άμυνα

Ουκρανία: 25.000 Ρώσοι στρατιώτες έτοιμοι να καταλάβουν δύο στρατηγικής σημασίας πόλεις

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr