Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος ξεπλένει τα χρήματά του στην Τουρκία – Αμερικανικές κυρώσεις στον Αντνάν Μουχαμάντ Αμιν αλ Ράουι

Το Ισλαμικό Κράτος ξεπλένει τα χρήματά του στην Τουρκία – Αμερικανικές κυρώσεις στον Αντνάν Μουχαμάντ Αμιν αλ Ράουι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το όνομα ενός από τους χρηματοδότες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), εμφανίστηκε με τις πιο πρόσφατες κυρώσεις που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στους ανθρώπους και τα ιδρύματα που προσφέρουν στην εξτρεμιστική οργάνωση οικονομική υποστήριξη, αλλά το ενδιαφέρον είναι ότι αυτός ο άνθρωπος διαμένει και διαχειρίζεται ένα ύποπτο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στην Τουρκία, μεταδίδει το Sky News Arabia και αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Πρόκειται για τον Αντνάν Μουχαμάντ Αμιν αλ Ράουι (Adnan Muhammad Amin al-Rawi), που ζει στην Τουρκία.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, πριν από λίγες ημέρες, τον συμπεριέλαβε στον κατάλογο των τρομοκρατών με ένα άλλο άτομο, αφού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι παρείχαν οικονομική ή υλικοτεχνική υποστήριξη στο Ισλαμικό Κράτος στη Μέση Ανατολή και σε όλο τον κόσμο.

Ο Αντνάν Μουχαμάντ Αμιν αλ Ράουι ίδρυσε και διευθύνει ένα ίδρυμα στην Τουρκία, το οποίο θέτει ερωτήματα σχετικά με τον αμφιλεγόμενο ρόλο που παίζει η Άγκυρα στην υποστήριξη της εξτρεμιστικής οργάνωσης, επιτρέποντας στους ηγέτες της να διαμένουν και να προγραμματίζουν τρομοκρατικές δραστηριότητες από το έδαφος της.

Η Υπηρεσία Ελέγχου Εξωτερικών Περιουσιακών στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών είπε μόνο ότι ο Αντνάν Μουχαμάντ Αμιν αλ Ράουι προσφέρει οικονομική, υλική ή τεχνική υποστήριξη στο Ισλαμικό Κράτος μέσω αγαθών ή υπηρεσιών στην Τουρκία.

Οι αμερικανικές κυρώσεις σημαίνουν το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων του επιχειρηματία εντός των Ηνωμένων Πολιτειών και την επιβολή κυρώσεων σε οποιοδήποτε μέρος που ασχολείται με αυτά.

Η Ουάσιγκτον λέει ότι αυτά τα βήματα ακολουθούνται για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους, παρά την ήττα του στη Συρία και το Ιράκ.

Σύμφωνα με ερευνητές, τα κρυμμένα δίκτυα χρηματοδότησης του Ισλαμικού Κράτους στην Τουρκία εξακολουθούν να είναι ακατανόητα ενεργά, παρόλο που ο τρομοκρατικός οργανισμός έχει ηττηθεί γεωγραφικά στη Συρία και το Ιράκ και δεν ελέγχει πλέον ορισμένες περιοχές.

Ο Κόλιν Κλάρκ [Colin Clark], ερευνητής σε δίκτυα χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, λέει ότι το Ισλαμικό Κράτος ξεπλένει τα χρήματά του στην Τουρκία μέσω εταιρειών χρηματοοικονομικής διαμεσολάβησης που αναζητούν παράνομα κέρδη.

Σε συνέντευξή του στην Arab News, ο Κλαρκ προέβλεψε ότι αυτά τα δίκτυα θα διαδραματίσουν ρόλο στην επιβίωση του Ισλαμικού Κράτους κατά την επόμενη δεκαετία.

Για το ίδιο θέμα διαβάστε στα Arab News και Ahval.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr