Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ταλιμπάν προσχώρησαν στο Ισλαμικό Κράτος – Η φρίκη εξαπλώνεται!

Ταλιμπάν προσχώρησαν στο Ισλαμικό Κράτος – Η φρίκη εξαπλώνεται!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στις 27 Αυγούστου επικαλούμενοι δημοσίευμα του Ιρανικού Πρακτορείου Ειδήσεων σας ενημερώναμε ότι Το Ισλαμικό Κράτος απλώνει τα πλοκάμια του και στην Ινδία.

Νεότερες πληροφορίες σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, αναφέρουν ότι φυλλάδια και σημαίες του Ισλαμικού Κράτους έκαναν την εμφάνισή τους σε ορισμένες περιοχές του Πακιστάν και της Ινδίας ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται οι ενδείξεις ότι το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί κόσμο από τους Ταλιμπάν αλλά και από μέλη της Αλ Κάιντα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες μοιράστηκε στους προσφυγικούς καταυλισμούς Αφγανών στο Πακιστάν, 12σέλιδο βιβλιαράκι με τον τίτλο «Φάταχ» (Νίκη), γραμμένο στα παστού και τα νταρί.

Στο εξώφυλλό του διακρίνεται ένα καλάσνικοφ ενώ το κείμενο καλεί τους ντόπιους να στηρίξουν τους τζιχαντιστές.

Αυτοκίνητα με αυτοκόλλητα του Ισλαμικού Κράτους θεάθηκαν επίσης γύρω από την Πεσάβαρ, την περιοχή όπου ζούνε οι Αφγανοί πρόσφυγες.

Ένας ιμάμης σε μια συνοικία της Πεσάβαρ όπου κατοικούν κυρίως Αφγανοί, είπε ότι τα φυλλάδια μοιράστηκαν από μια τοπική οργάνωση που αυτοαποκαλείται Ισλαμικό Χαλιφάτο και υποστηρίζει ανοιχτά το Ισλαμικό Κράτος.

«Ξέρω κάποιους που έλαβαν αντίτυπα είτε από φίλους τους είτε επειδή τα μοίρασαν στα τεμένη αγνώστου ταυτότητας μέλη του Ισλαμικού Κράτους», είπε στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Πακιστανός αξιωματούχος υπηρεσιών ασφαλείας είπε ότι τα φυλλάδια εισήλθαν στη χώρα από την επαρχία Κουνάρ του Αφγανιστάν και ότι τα μοίραζαν άνδρες των Ταλιμπάν.

Ήδη μια «σκληρή» οργάνωση στο Πακιστάν, η Τζαμάτ ουλ Άχραρ (Jamat ul Ahrar), διασπάστηκε από τους Ταλιμπάν του Πακιστάν και έχει δηλώσει την υποστήριξή της στο Ισλαμικό Κράτος.

Σημαντικό ρόλο στην εξάπλωση του Ισλαμικού Κράτους παίζει ότι πλέον η ηγεσία της Αλ Κάιντα θεωρείται «ξεπερασμένη», «γερασμένη», «τελειωμένη».

Πράγματι, οι γερασμένοι ηγέτες της Αλ Κάιντα, που κρύβονται κυρίως στην περιοχή κατά μήκος των συνόρων του Πακιστάν με το Αφγανιστάν, παρουσιάζονται στα σάιτ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των τζιχαντιστών ως εξασθενημένοι, κουρασμένοι και αναποτελεσματικοί.

Οι φιλοδοξίες του Ισλαμικού Κράτους είναι να επεκταθεί και να δημιουργήσει πυρήνες σε όλη τη Νότια Ασία όπου κατοικούν περισσότεροι από 400 εκατομμύρια μουσουλμάνοι.

Ήδη φανεροί πυρήνες υπάρχουν στην Ινδονησία και στις Φιλιππίνες.

Ωστόσο, το μεγάλο κομμάτι στην πίτα είναι η Ινδία και οι μουσουλμανικοί ινδικοί πληθυσμοί (και του Πακιστάν) θεωρούνται γόνιμο έδαφος για να σπείρουν τον τζιχαντισμό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Γιάννης Χρυσουλάκης: Έλληνες και Ινδοί συγκροτούν δύο έθνη που συναντιούνται, με αδιάλειπτες και γόνιμες επαφές και ανταλλαγές, στα βάθη της Ιστορίας

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr