Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο μακελάρης του Όσλο θέλει να ιδρύσει τη δική του Χρυσή Αυγή

Ο μακελάρης του Όσλο θέλει να ιδρύσει τη δική του Χρυσή Αυγή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εμπνεόμενος από τη Χρυσή Αυγή, ο μακελάρης του Όσλο, Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ο οποίος το 2011 δολοφόνησε 77 άτομα στο νησί Ουτόγια, θέλει να δημιουργήσει το δικό του «φασιστικό κόμμα».

Σύμφωνα με τη «Monde», ο Μπρέιβικ διαβεβαιώνει ότι έχει προσχωρήσει στο δημοκρατικό σύστημα και εμπνέεται από την εκλογική επιτυχία του νεοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», σε επιστολή 33 σελίδων που έστειλε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP, ο 35χρονος Μπρέιβικ υπογράφει ως γραμματέας και κοινοβουλευτικός υποψήφιος του «Νορβηγικού Φασιστικού Κόμματος» και της «Σκανδιναβικής Λίγκας».

Στην επιστολή, η οποία είναι γραμμένη στα νορβηγικά, ο καταδικασμένος σε κάθειρξη 21 ετών Μπρέιβικ αναφέρει εκτενώς την επιθυμία του να διαδώσει την ιδεολογία με μη βίαια μέσα και ισχυρίζεται ότι «προσηλυτίστηκε» στη δημοκρατία, μετά τον Αύγουστο του 2012, οπότε και φυλακίστηκε.

«Η καρδιά μου ματώνει ως πρώην μαχητή για τη βαρβαρότητα που διέπραξα στις 22 Ιουλίου» γράφει ο Μπρέιβικ, αναφερόμενος στην ημέρα της σφαγής. «Το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μου τώρα είναι να εξασφαλίσω ότι κάτι τέτοιο δεν θα επαναληφθεί ποτέ. Και γι’ αυτό προτίθεμαι να δημιουργήσω το κόμμα και τη λίγκα».

Θέτει μάλιστα και τελεσίγραφο στο υπουργείο Δικαιοσύνης της Νορβηγίας, απαιτώντας να αρθούν μέσα σε 30 ημέρες αυτά που αποκαλεί «εμπόδια» για τη δημιουργία του κόμματός του.

Αλλιώς, λέει ο ακροδεξιός τρομοκράτης, θα εξετάσει το ενδεχόμενο να καταθέσει μήνυση. Μάλιστα, έγραψε ότι είναι διατεθειμένος «να ζητήσει συγγνώμη για τις «πράξεις» του, εάν του επιτραπεί η δημιουργία του κόμματος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Nordic Response 24: Ξεκίνησε η μεγάλη ΝΑΤΟϊκή άσκηση στον βορρά – Συμμετέχουν Φινλανδία και Σουηδία

Ξένες υπηρεσίες πληροφοριών στρατολογούσαν κατασκόπους μεταξύ των παράτυπων μεταναστών που ζητούσαν άσυλο στη Νορβηγία

-31,1°C στη Νορβηγία – Παγωνιά ρεκόρ

Η Νορβηγία στέλνει δύο F-16 στη Δανία ως εκπαιδευτικά για Ουκρανούς πιλότους

Ο Νορβηγός που έσφαξε τον αστυνομικό έπεσε «θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τους γονείς του», λέει ο δικηγόρος του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr