Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζούντιθ Γκέιλ Γκάρμπερ: Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Κύπρου στους πόρους της

Τζούντιθ Γκέιλ Γκάρμπερ: Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Κύπρου στους πόρους της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Αμερικανίδα πρέσβυς στην Κύπρο, Τζούντιθ Γκέιλ Γκάρμπερ, δήλωσε, σε δημοσιογραφική ενημέρωση τη Λευκωσία, πως η σχέση μεταξύ των ΗΠΑ και της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά την ασφάλεια συνεχίζει να αναπτύσσεται.

«Ο Κύπρος είναι ένας σημαντικός εταίρος, και ένα παράγοντας κλειδί στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

»Είναι σε αυτό το πλαίσιο που το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε χθες την αποφασιστικότητα του ΥΠΕΞ Πομπέο για την άρση για ένα χρόνο του εμπάργκο που αφορά τους μη φονικούς εξοπλισμούς ως κάτι που είναι υπέρ του εθνικού συμφέροντος των ΗΠΑ», σημείωσε.

Η κ. Γκάρμπερ είπε πως η αποφασιστικότητα που επιδεικνύουν οι ΗΠΑ εδώ και μήνες στο θέμα αυτό είναι συνέπεια του αυξανόμενου συνεταιρισμού της χώρας με την Κυπριακή Δημοκρατία στα θέματα ασφάλειας και του γεγονότος ότι οι ΗΠΑ αξιολογούν την Ανατολική Μεσόγειο ως μια περιοχή αυξανόμενης στρατηγικής σημασίας σε μια εποχή μεγάλου ανταγωνισμού ισχύος.

Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ένας σημαντικός εταίρος και προσβλέπουμε στη συνέχιση της εμβάθυνσης των διμερών μας σχέσεων για προώθηση της σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, υπογράμμισε.

Αμερικανικός Στόλος

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο μελλοντικής παρουσίας αμερικανικών ναυτικών δυνάμεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, η κ. Γκάρμπερ είπε πως στο πλαίσιο της αυξανόμενης διμερούς σχέσης τους στον τομέα της ασφάλειας με την Κυπριακή Δημοκρατίας, οι ΗΠΑ διεξήγαγαν τον τελευταίο καιρό ορισμένες ασκήσεις με την Κυπριακή Δημοκρατία αλλά αυτές δεν είχαν άμεση σχέση με τις εξελίξεις στην περιοχή.

Σημείωσε, περαιτέρω, πως υπήρξε αυξημένος αριθμός επισκέψεων αμερικανικών πλοίων σε κυπριακά λιμάνια πέρσι και πως προσβλέπουν και σε άλλες τέτοιες επισκέψεις στο μέλλον.

Υδρογονάνθρακες

Απαντώντας σε ερώτηση για τις ενεργειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο είπε πως «είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και περήφανοι που η ExxonMobil και η Chevron είναι εδώ» και επανέλαβε πως οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αναπτύσσει τους πόρους στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κλιματική Αλλαγή: Το λιώσιμο των πάγων αλλάζει την περιστροφή της Γης και επηρεάζει τη μέτρηση του χρόνου

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Φυλάκιση 25 ετών για τον «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων»

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Λογαριασμοί ρεύματος: Φρένο στην ελεύθερη μετακίνηση των καταναλωτών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr