Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πιθανές κυρώσεις της ΕΕ στη Ρωσία για τη δηλητηρίαση Ναβάλνι – «Παίζεται» κι ο «NordStream 2»

Πιθανές κυρώσεις της ΕΕ στη Ρωσία για τη δηλητηρίαση Ναβάλνι – «Παίζεται» κι ο «NordStream 2»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας φέρεται να εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την υπόθεση δηλητηρίασης του επικεφαλής της ρωσικής αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι.

Χαρακτηριστική ήταν η παρέμβαση του Χάικο Μάας, υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας -χώρα που ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της Ε.Ε. κατά το τρέχον εξάμηνο.

«Τα τελεσίγραφα δεν βοηθούν κανέναν, όμως αν τις επόμενες ημέρες η ρωσική πλευρά δεν δώσει εξηγήσεις για το τι συνέβη, τότε θα αναγκαστούμε να συζητήσουμε μια απάντηση με τους εταίρους μας» δήλωσε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Bild.

Διευκρίνισε δε, ότι εφόσον η Ε.Ε. προχωρήσει σ’ ένα τέτοιο βήμα, τότε οι κυρώσεις θα είναι στοχευμένες.

Υπενθυμίζεται ότι οι Βρυξέλλες έχουν ήδη επιβάλλει περιοριστικά μέτρα εις βάρος της Μόσχας, με αφορμή τη ρωσική εμπλοκή στον ουκρανικό εμφύλιο και την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία.

Όσον αφορά την υπόθεση του Ναβάλνι, ο οποίος φέρεται να δηλητηριάστηκε από την νευροτοξική ουσία «νοβιτσόκ», ο Μάας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πίσω από το περιστατικό να κρύβεται η ρωσική κυβέρνηση.

«Υπάρχουν πολλές ενδείξεις γι’ αυτό» επεσήμανε, χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε δε, την ελπίδα «η Ρωσία να λύσει αυτό το σοβαρό έγκλημα, καθώς αν (η ρωσική κυβέρνηση) δεν σχετίζεται με την επίθεση, τότε είναι προς δικός της όφελος να το αποδείξει με στοιχεία».

«Άγριο παιχνίδι» με τον Nord Stream 2

Ειδική αναφορά έκανε και στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2, ένα project το οποίο τρέχουν από κοινού Ευρώπη και Ρωσία και το οποίο στοχεύει στη μεταφορά τεράστιων ποσοτήτων αερίου από τη Ρωσία στην κεντρική Ευρώπη, μέσω της Βαλτικής Θάλασσας.

«Ελπίζω οι Ρώσοι να μην μας αναγκάσουν να αλλάξουμε στάση για τον (αγωγό φυσικού αερίου) Nord Stream 2» δήλωσε, χαρακτηριστικά, παρότι προειδοποίησε ότι η ακύρωση του project θα είχε μεγάλες επιπτώσεις.

«Θα πρέπει να σκεφτούν τις επιπτώσεις.

»Στο σχέδιο κατασκευής του Nord Stream 2 συμμετέχουν περισσότερες από 100 εταιρείες από 12 ευρωπαϊκές χώρες, εκ των οποίων περίπου οι μισές είναι γερμανικές».

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι λίγοι όσοι έχουν ήδη ταχθεί υπέρ της ακύρωσης του Nord Stream 2, ως μέσο τιμωρίας της Ρωσίας για τη δηλητηρίαση του Ναβάλνι.

Άλλωστε, οι ΗΠΑ έχουν επανειλημμένως εκφράσει την αντίθεσή τους στο project, θεωρώντας ότι συμβάλλει στην ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Λογαριασμοί ρεύματος: Φρένο στην ελεύθερη μετακίνηση των καταναλωτών

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr