Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπάιντεν: Ο Τραμπ είναι πυρομανής

Μπάιντεν: Ο Τραμπ είναι πυρομανής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ ότι είναι «πυρομανής του κλίματος» γιατί κατά την γνώμη του, ο Τραμπ αρνείται την πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής, η οποία ευθύνεται εν μέρει για τις πυρκαγιές στις δυτικές ΗΠΑ.

«Αν δοθούν σε έναν πυρομανή του κλίματος τέσσερα χρόνια παραπάνω στον Λευκό Οίκο, πώς θα μπορεί να εκπλήσσεται κανείς όταν η Αμερική καίγεται ακόμη περισσότερο;», δήλωσε ο Δημοκρατικός πρώην αντιπρόεδρος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε υπαίθριο χώρο στο Ουίλινγκτον, στην Πολιτεία Ντέλαγουερ όπου κατοικεί.

O 77χρονος Μπάιντεν έκανε αυτή τη σύντομη ομιλία, χωρίς να δεχτεί ερωτήσεις, την ώρα που το αεροπλάνο του Αμερικανού προέδρου προσγειωνόταν στην Καλιφόρνια.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος θα επισκεφθεί για λίγες ώρες αυτή τη μεγάλη Πολιτεία που πλήττεται από τις πυρκαγιές προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση και να τιμήσει την Εθνική Φρουρά που παρεμβαίνει κυρίως για τη διάσωση των πληγέντων.

Χωρίς να αναφέρει την κλιματική αλλαγή, ο ένοικος του Λευκού Οίκου υπαινίχθηκε το Σαββατοκύριακο μια υποτιθέμενη κακοδιαχείριση των δασών στις πληγείσες από τις φωτιές Πολιτείες, τις οποίες κυβερνούν Δημοκρατικοί.

«Εάν δώσουμε σε έναν σκεπτικιστή του κλίματος τέσσερα χρόνια παραπάνω στον Λευκό Οίκο, πώς θα μπορεί να εκπλήσσεται κανείς όταν περισσότερες περιοχές της Αμερικής είναι κάτω από το νερό; Χρειαζόμαστε έναν πρόεδρο που να σέβεται την επιστήμη, που να καταλαβαίνει ότι οι ζημιές της κλιματικής αλλαγής είναι ήδη εδώ», πρόσθεσε ο Μπάιντεν.

«Έχουμε την επιλογή, μπορούμε να δεσμευτούμε να προχωρήσουμε μπροστά μαζί καθώς ξέρουμε ότι η κλιματική αλλαγή είναι πρόκληση υπαρκτή που θα καθορίσει το μέλλον της χώρας μας» ή «μπορούμε να επιλέξουμε τον δρόμο του Ντόναλντ Τραμπ: αγνοούμε τα γεγονότα, αρνούμαστε την πραγματικότητα, κάτι που ισοδυναμεί με πλήρη παράδοση», δήλωσε.

Δεκάδες φωτιές που καταστρέφουν την δυτική ακτή εδώ και μέρες έχουν ήδη προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 35 ανθρώπων από την αρχή του καλοκαιριού, από τους οποίους οι 27 μόλις αυτή την εβδομάδα στις τρείς Πολιτείες: Ουάσινγκτον, Όρεγκον και Καλιφόρνια.

Οι πυρκαγιές που πολλαπλασιάζονται στον πλανήτη συνδέονται με διάφορα φαινόμενα που προβλέπουν οι επιστήμονες λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Γιατί ζητάμε διεθνείς παρατηρητές στις εκλογές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr