Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία μετέφερε 300 Τουρκμένους τζιχαντιστές από τη Συρία στο Αζερμπαϊτζάν

Η Τουρκία μετέφερε 300 Τουρκμένους τζιχαντιστές από τη Συρία στο Αζερμπαϊτζάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Τουρκία μετέφερε αυτή την εβδομάδα φιλότουρκους μισθοφόρους τζιχαντιστές από τη βόρεια Συρία στο Αζερμπαϊτζάν για να πολεμήσουν, εάν χρειαστεί, ενάντια στους Αρμένιους.

Την είδηση μετέδωσε την Πέμπτη το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) επικαλούμενο αξιόπιστες πηγές.

Η τουρκική κυβέρνηση «μετέφερε περισσότερους από 300 μαχητές υποστηριζόμενων από την Τουρκία συριακών φατριών» στο Αζερμπαϊτζάν, έγραψε το Παρατηρητήριο, σημειώνοντας ότι οι περισσότεροι κατάγονται από την περιοχή της Αφρίν στα βορειοδυτικά του Χαλεπιού.

Οι άνδρες αυτοί είναι τουρκμενικής καταγωγής, οι Τουρκμένοι είναι τουρκική φυλή που ζει στη βόρεια Συρία, μέλη των συροτουρκμενικών ενόπλων ατάκτων σχηματισμών «Ταξιαρχία Σουλτάνος Μουράντ» και «Αλ Αμσχάτ» (στην κεντρική φωτογραφία άνδρες της Αλ Αμσχάτ με τουρκικά διακριτικά).

Οι τζιχαντιστές φέρεται να δήλωσαν ότι τους μετέφεραν στο Αζερμπαϊτζάν για να φυλάνε τα σύνορά του με την Αρμενία.

Η Τουρκία έχει υποσχεθεί μισθούς μεταξύ 1.500 και 2.000 δολαρίων, όσα δηλαδή έδινε αρχικά και στη Λιβύη πριν τους κατεβάσει εκεί στα 600 δολάρια.

Οι φιλοτουρκικές τουρκμενικές οργανώσεις δεν έχουν σχολιάσει μέχρι στιγμής την είδηση, ωστόσο, υπενθυμίζεται ότι οι πρώτες φήμες πως η Τουρκία σκόπευε να μεταφέρει συμμορίτες από τη Συρία στο Αζερμπαϊτζάν εμφανίστηκαν σε δημοσιεύματα τον Αύγουστο.

Σημειώνεται ότι το Αζερμπαϊτζάν είναι τουρκικό κράτος, οι Αζέροι είναι Τούρκοι, όπως και οι Τουρκμένοι είναι Τούρκοι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Ανατ. Μεσόγειος: Η αμερικανική μετατόπιση, η αδυναμία της ΕΕ και η άνοδος των περιφερειακών ανταγωνισμών

Η Χαμάς πανηγυρίζει: Η τρομοκρατική οργάνωση θριαμβολογεί για τον θάνατο του ηγέτη της αντι-Χαμάς πολιτοφυλακής, Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ

Pontians: ‘Nikos Kapetanidis’ Action Association honors journalist Uzay Bulut

Έντρομοι οι Τούρκοι με το Δόγμα Δένδια για το Αιγαίο – Απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο και καταστροφή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr