Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστής «στρατηγός» παραδέχτηκε: Στείλαμε άνδρες στο Αζερμπαϊτζάν

Τζιχαντιστής «στρατηγός» παραδέχτηκε: Στείλαμε άνδρες στο Αζερμπαϊτζάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ζιγιάντ Χετζί Ομπέντ (Ziyad Heci Obed), αυτοαποκαλούμενος «στρατηγός» του φιλοτουρκικού, τουρκμενικού, ισλαμιστικού «Συριακού Εθνικού Στρατού», όπως μετονομάστηκε ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), σε συνέντευξή του στο κουρδικό δίκτυο ٌ«Rudaw» επιβεβαίωσε ότι τα μέλη του «στρατού» του, δηλαδή τζιχαντιστές, αναχώρησαν για το Αζερμπαϊτζάν.

Πρόκειται για την πρώτη παραδοχή και μάλιστα σε ανώτερο επίπεδο από τους μισθοφόρους του Ερντογάν στη Συρία ότι, εκτός από τους άνδρες που μεταφέρονται στη Λιβύη, μεταφέρονται και στο Αζερμπαϊτζάν, εκτελώντας τουρκικές εντολές και φυσικά με το αζημίωτο.

Οι Τουρκμένοι τζιχαντιστές λαμβάνουν μηνιαίο μισθό 1.500 με 2.000 δολάρια για να πολεμήσουν ενάντια στους Αρμένιους, όταν ο βασικός μισθός στη Συρία είναι 60 δολάρια.

Είπε ότι στις κατεχόμενες από την Τουρκία περιοχές της βόρειας Συρίας, όπως στην Αφρίν, στη Ρας αλ Άιν κι άλλες, οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες και για να συντηρήσουν τις οικογένειές τους συμφώνησαν να μεταφερθούν στο Αζερμπαϊτζάν και να πολεμήσουν με αμοιβή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Τουρκία είναι έτοιμη να πληρώσει 70.000 μισθοφόρους.

Πρόκειται για «τρελό» αριθμό, στη βόρεια Συρία δεν υπάρχουν τόσοι φιλότουρκοι τζιχαντιστές. Μέχρι 10.000 είναι το μάξιμουμ που μπορούν να συγκεντρώσουν.

Ο Τουρκμένος «στρατηγός» δεν παρέλειψε να διαβεβαιώσει ότι ο ίδιος και οι άνδρες του είναι έτοιμοι να πολεμήσουν οπουδήποτε, στο όνομα των εθνικών συμφερόντων και της ασφάλειας της Τουρκίας και για να υλοποιήσουν τους στόχους της. «Πρέπει να ξεπληρώσουμε το χρέος μας στην Τουρκία», σημείωσε.

Οι Τουρκμένοι είναι τουρκική φυλή της Συρίας. Είναι Τούρκοι. Ο Ερντογάν τους χρησιμοποιεί ως στρατό ατάκτων, παραστρατιωτικών και ως πυρήνα του μελλοντικού προσωπικού του νέο-οθωμανικού στρατού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Το Ιράν ενημέρωσε την Τουρκία εκ των προτέρων για την επίθεση στο Ισραήλ

DW: Ζυγίζει μάλλον ακόμη την κατάσταση η Άγκυρα για τη Μέση Ανατολή

Χαμάς για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Φυσικό δικαίωμα των χωρών να αμυνθούν

Οι Ιρανοί μετακινούν ντρόουν κι επιθετικούς πυραύλους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr