Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Μαδρίτη επιστρέφει στο lockdown λόγω αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού

Η Μαδρίτη επιστρέφει στο lockdown λόγω αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισπανία, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μαδρίτη,

Η Μαδρίτη θα γίνει το βράδυ της Παρασκευής η πρώτη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που επιστρέφει στο lockdown, καθώς περίπου 4,8 εκατομμύρια κάτοικοι της ισπανικής πρωτεύουσας και εννέα δορυφορικών πόλεων θα απαγορεύεται να βγαίνουν εκτός της περιφέρειας λόγω της αύξησης των μολύνσεων από τον κορωνοϊό.

Τα εστιατόρια και τα μπαρ θα κλείνουν νωρίτερα και η χωρητικότητά τους θα μειωθεί στο μισό στο πιο «θερμό σημείο» των μολύνσεων στην Ευρώπη.

Οι νέοι περιορισμοί, που θα αρχίσουν στις 10.00 μ.μ. τοπική ώρα (23.00 ώρα Ελλάδας), δεν θα είναι τόσο αυστηροί όσο στο προηγούμενο lockdown που ξεκίνησε τον Μάρτιο, όταν απαγορεύτηκε στους κατοίκους να βγαίνουν από τα σπίτια τους.

Ωστόσο, οι κάτοικοι ανησυχούν και έχουν εξοργιστεί με την πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κεντρική και την περιφερειακή κυβέρνηση.

«Ήμασταν οκτώ μήνες με μάσκες και χωρίς νυκτερινά κέντρα και πάρτι, και εξακολουθεί να υπάρχει μετάδοση.

»Τότε τι είδους επίδραση θα έχουν αυτοί οι περιορισμοί;» αναρωτήθηκε ο Σόνι βαν ντεν Χόλσταϊν, ιδιοκτήτης του εστιατορίου Sanissimo.

«Ο κόσμος είναι σε σύγχυση, διστάζει να βγει», είπε, ακριβώς τη στιγμή που ένας πελάτης τηλεφωνούσε για να ακυρώσει μια κράτηση για το Σάββατο. «Άλλη μια ακύρωση — επειδή φοβούνται».

Οι υπό συντηρητική ηγεσία περιφερειακές αρχές της Μαδρίτης συμμορφώθηκαν απρόθυμα με την εντολή που δόθηκε από την υπό την ηγεσία των σοσιαλιστών κεντρική κυβέρνηση να απαγορευθούν όλες οι μετακινήσεις εκτός από εκείνες προς/από το σχολείο, την εργασία, για λόγους υγείας, ή για ψώνια.

Διάσημη για τα ξενύχτια και το συνήθως ζωηρό τουριστικό ρεύμα της, η Μαδρίτη θα βλέπει επίσης τα μπαρ και τα εστιατόρια να κλείνουν στις 11.00 μ.μ. αντί στη μία το πρωί.

Η χωρητικότητα των εστιατορίων, των γυμναστηρίων και των καταστημάτων θα μειωθεί στο μισό.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να ξεκινήσουμε από σήμερα», δήλωσε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της περιφέρειας της Μαδρίτης Ενρίκε Λόπεθ σε συνέντευξη Τύπου, ζητώντας συγγνώμη από τους κατοίκους της Μαδρίτης για την αβεβαιότητα των προηγούμενων ημερών, επιρρίπτοντας παράλληλα την ευθύνη στην κεντρική κυβέρνηση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισπανία: Τα αμαρτωλά «Καθαρά Χέρια» που κατηγορούν τη σύζυγο του Σάντσεθ

Ισπανία: Ο Σάντσεθ σκέφτεται να παραιτηθεί – Ποιος είναι ο λόγος

Σάντσεθ: Η Ισπανία θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος έως τον Ιούλιο

DW: Σε ποιον ανήκει ο αμύθητος θησαυρός του Σαν Χοσέ;

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr