ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσαβούσογλου ξέχασε τη Γενοκτονία και χαρακτήρισε «εγκληματία πολέμου» την Αρμενία

Ο Τσαβούσογλου ξέχασε τη Γενοκτονία και χαρακτήρισε «εγκληματία πολέμου» την Αρμενία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην κρίση με το Ναγκόρνο Καραμπάχ επικεντρώθηκαν οι ερωτήσεις των Τούρκων δημοσιογράφων προς τον ΥΠΕΞ της Τουρκίας και τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ αν και ο λόγος της επίσκεψης ήταν η Ανατολική Μεσόγειος.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγόρησε την Αρμενία για την κρίση και τη χαρακτήρισε «εγκληματία πολέμου» που στοχεύει αμάχους Αζέρους.

«Τις τελευταίες ημέρες, η στριμωγμένη Αρμενία στο Γκέντζε και σε περιοχές γύρω από αυτό άρχισε να εκτοξεύει πύραυλους. Πιο σωστά, στοχεύει άμαχους πολίτες.

»Αυτό είναι βασικά έγκλημα πολέμου», δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι δεν είναι καινούριες οι επιθέσεις της Αρμενίας και ότι πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ιστορίας έχει συμπεριφερθεί αναλόγως.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να παράσχει υποστήριξη στο Αζερμπαϊτζάν, καθώς το ζήτημα δεν έχει επιλυθεί εδώ και 30 χρόνια.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία δεν υποστηρίζει στρατιωτικά το Αζερμπαϊτζάν, αλλά αν της ζητηθεί θα το κάνει.

Από την πλευρά του ο Γενς Στόλτενμπεργκ υποστήριξε την ειρηνική επίλυση της κρίσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

«Πρέπει να δώσουμε το μήνυμα σε όλα τα μέρη ότι πρέπει να σταματήσουν τις συγκρούσεις το συντομότερο δυνατό.

»Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στο πρόβλημα του Ναγκόρνο Καραμπάχ», δήλωσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αυστριακή μελέτη: Η Τουρκία αποστασιοποιείται από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα αλλά ενισχύει τους δεσμούς της με τη Χαμάς

Χακάν Φιντάν για καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: «Όλα είναι φυσιολογικά, όλα είναι καλά» – Πηγές ελληνικού ΥΠΕΞ: «Η εσωτερική διαχείριση από την Τουρκία δεν μας αφορά»

Το Abeille Marengo ξεκινά θαλάσσιες έρευνες για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου

Τουρκία: Δεν έχει ζητηθεί «άδεια» για τις έρευνες του γαλλικού πλοίου – Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Προχωράμε κανονικά σε ελληνικά και κυπριακά χωρικά ύδατα και σε περιοχές ελλαδικής και κυπριακής υφαλοκρηπίδας

Ελλάδα και Κύπρος εξέδωσαν NAVTEX για το καλώδιο – Με αντι-NAVTEX απάντησε η Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr