Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπ. Άμυνας Ισραήλ: Τουρκία και Ιράν αρνούνται την προώθηση της ειρήνης – Η Τουρκία βοηθά τρομοκράτες

Υπ. Άμυνας Ισραήλ: Τουρκία και Ιράν αρνούνται την προώθηση της ειρήνης – Η Τουρκία βοηθά τρομοκράτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ κατηγόρησε την Τουρκία την Κυριακή ότι αποσταθεροποιεί την περιοχή και εργάζεται ενάντια στις προσπάθειες ειρήνευσης και ζήτησε διεθνή πίεση που θα επιφέρει αλλαγή στη συμπεριφορά και του ΝΑΤΟ (εννοεί έναντι της Τουρκίας).

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το Ισραήλ αποφεύγει γενικά τη δημόσια μομφή της Τουρκίας, με την οποία διατηρεί εμπορικές και διπλωματικές σχέσεις παρά την φιλο-παλαιστινιακή στάση της κυβέρνησης της Άγκυρας για περισσότερο από μια δεκαετία.

Ενημερώνοντας τους Άραβες δημοσιογράφους του Κόλπου ως συνέχεια της ίδρυσης των σχέσεων του Ισραήλ με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν, ο υπουργός Άμυνας Μπένι Γκάντς χαρακτήρισε την Τουρκία και το Ιράν ως «αρνούμενες την προώθηση της ειρήνης και για υποστήριξη της περιφερειακής επιθετικότητας».

Το Ιράν –ο μεγαλύτερος εχθρός του Ισραήλ– και η Τουρκία επέκριναν τη συμφωνία εξομάλυνσης που πέτυχαν οι ΗΠΑ στις 15 Σεπτεμβρίου μεταξύ του Ισραήλ και των δυνάμεων του Κόλπου, αποδίδοντας προδοσία της παλαιστινιακής υπόθεσης.

Επικαλούμενος τις ενέργειες της Τουρκίας στη βόρεια Συρία και την Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και την παρέμβασή της στη Λιβύη και τις επαφές με τους Παλαιστίνιους τρομοκράτες της Χαμάς, ο Γκάντς δήλωσε:

«Σίγουρα το ζήτημα της Τουρκίας είναι πολύ περίπλοκο, διότι η Τουρκία είναι μέρος του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Γκάντς στο συνέδριο μέσω Zoom, το οποίο διοργανώθηκε από το Αραβικό Συμβούλιο Περιφερειακής Ολοκλήρωσης, μια ομάδα που ενθαρρύνει την Ισραηλινή-Αραβική προσέγγιση.

«Πρέπει λοιπόν να πάρουμε όλες τις επιλογές που έχουμε στα χέρια μας και να προσπαθήσουμε να την επηρεάσουμε μέσω διεθνούς πίεσης για να βεβαιωθούμε ότι θα αποσύρει τη βοήθεια της από τους τρομοκράτες».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σφαγή Εβραίων στο Σίδνεϊ: Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε γιορτή του Χανουκά στην παραλία Μπόντι

Ο Ράαντ Σάαντ της Χαμάς σκοτώθηκε στη Γάζα

Παλμύρα: Τρεις Αμερικανοί νεκροί σε ενέδρα του ISIS κατά τη διάρκεια περιπολίας στη Συρία – Ο Τραμπ εξοργισμένος

Επίθεση στη Συρία: Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίες κοντά στην Παλμύρα

Η βραβευθείσα με Νόμπελ Ειρήνης Ναργκίς Μοχαμαντί συνελήφθη στο Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr