ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Δημοκρατία του Αρτσάχ, Ιλχάμ Αλίεφ, Καύκασος, Ναγκόρνο Καραμπάχ, Τουρκία,


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν - «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία
Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» - Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ δήλωσε πώς δεν ξέρει πότε θα αρχίσουν οι συνομιλίες με την Αρμενία για τη διένεξη στο ζήτημα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.
Υποστήριξε όμως πως η Τουρκία θα πρέπει να εμπλακεί στη διαδικασία για την επίλυσή του.
Οι αζερινές και οι αρμενικές δυνάμεις αλληλοκατηγορούνται τη Δευτέρα ότι εξαπέλυσαν νέες επιθέσεις μέσα και γύρω από το Ναγκόρνο Καραμπάχ, λίγες ημέρες μετά την ανθρωπιστικού χαρακτήρα κατάπαυση του πυρός που είχε στόχο να σταματήσει τις σφοδρότερες μάχες που έχουν σημειωθεί στον θύλακο εδώ και περισσότερο από 25 χρόνια.
Ο Αλίεφ δήλωσε πως η Ομάδα του Μινσκ, η οποία σχηματίσθηκε για να μεσολαβήσει στη σύγκρουση και της οποίας ηγούνται η Γαλλία, η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, είναι προκατειλημμένη και πως η Τουρκία, την οποία ο Αλίεφ περιγράφει ως μια παγκόσμια δύναμη λόγω της ανάμιξής της στη Συρία, τη Λιβύη και άλλες διεθνείς συγκρούσεις, πρέπει να συμμετέχει στη διαδικασία για την επίλυση του ζητήματος.
«Η Τουρκία είναι επίσης μέλος της ομάδας του Μινσκ, γιατί δεν θα πρέπει να είναι μεταξύ των συμπροέδρων;
»Ακόμη κι αν πολλές δυτικές χώρες δεν θέλουν να το δεχθούν, ο λόγος της Τουρκίας είναι μεγάλος, είναι πλήρως ανεξάρτητος», υποστήριξε ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν.























































