ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγκυρα, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Μεσόγειος Θάλασσα, Ρόδος, Τουρκία,


















































Παραιτήθηκε η Άννα Στρατινάκη, ο σύζυγός της εμπλέκεται στην υπόθεση Παναγόπουλου
«Εκρηκτική» δασκάλα της γιόγκα: Η 56χρονη μπαινόβγαινε σε ψυχιατρείο
Έλληνας Σμήναρχος κατάσκοπος της Κίνας - Τι ομολόγησε
Υπόθεση Παναγόπουλου ΓΣΕΕ: Ερευνάται γνωστός δημοσιογράφος της ΕΡΤ
Μεγάλη Ελλάδα (Ιταλία): Στον Τάραντα εορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Νέοι παραλογισμοί από την Άγκυρα, με τον εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι να δηλώνει ότι το «Ορούτς Ρέις» θα συνεχίσει τις παράνομες έρευνές του στην περιοχή και να έχει το θράσος να ζητεί από την Ελλάδα διάλογο χωρίς προϋποθέσεις.
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, αναφέρει ότι οι τουρκικές έρευνες στην περιοχή θα συνεχιστούν «στα πλαίσια των δικαιωμάτων που προκύπτουν από το διεθνές δίκαιο».
«Αντί η Ελλάδα να κατηγορεί την Τουρκία σε τρίτους με αβάσιμους μαξιμαλιστικούς ισχυρισμούς, να αποφεύγει τις ενέργειες που αυξάνουν την ένταση», τονίζει ο Ακσόι.
Καλεί μάλιστα την Ελλάδα «σε διάλογο χωρίς προϋποθέσεις για τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου και τα υπόλοιπα αλληλένδετα ζητήματα των δύο χωρών».
Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Κυριακής, η Αθήνα προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την Άγκυρα για τη νέα παράνομη Navtex για έρευνες του σκάφους Ορούτς Ρέις νότια της Ρόδου.
Παράλληλα, ο σταθμός του Ηρακλείου στην Κρήτη της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού εξέδωσε αντι-Navtex καλώντας τους ναυτιλομμένους να αγνοήσουν την τουρκική Navtex.























































