Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέοι παραλογισμοί από Τουρκία: Απαιτεί από την Ελλάδα διάλογο χωρίς προϋποθέσεις

Νέοι παραλογισμοί από Τουρκία: Απαιτεί από την Ελλάδα διάλογο χωρίς προϋποθέσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέοι παραλογισμοί από την Άγκυρα, με τον εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι να δηλώνει ότι το «Ορούτς Ρέις» θα συνεχίσει τις παράνομες έρευνές του στην περιοχή και να έχει το θράσος να ζητεί από την Ελλάδα διάλογο χωρίς προϋποθέσεις.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, αναφέρει ότι οι τουρκικές έρευνες στην περιοχή θα συνεχιστούν «στα πλαίσια των δικαιωμάτων που προκύπτουν από το διεθνές δίκαιο».

«Αντί η Ελλάδα να κατηγορεί την Τουρκία σε τρίτους με αβάσιμους μαξιμαλιστικούς ισχυρισμούς, να αποφεύγει τις ενέργειες που αυξάνουν την ένταση», τονίζει ο Ακσόι.

Καλεί μάλιστα την Ελλάδα «σε διάλογο χωρίς προϋποθέσεις για τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου και τα υπόλοιπα αλληλένδετα ζητήματα των δύο χωρών».

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Κυριακής, η Αθήνα προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την Άγκυρα για τη νέα παράνομη Navtex για έρευνες του σκάφους Ορούτς Ρέις νότια της Ρόδου.

Παράλληλα, ο σταθμός του Ηρακλείου στην Κρήτη της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού εξέδωσε αντι-Navtex καλώντας τους ναυτιλομμένους να αγνοήσουν την τουρκική Navtex.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σε υστερία και νευρικό κλονισμό οι τουρκικές εφημερίδες με την Τριμερή Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ

Το Ισραήλ προειδοποιεί ότι θα χτυπήσει τους Τούρκους στη Συρία – Τούρκοι υπουργοί στη Δαμασκό

Η ανάγκη του αγωγού EastMed: Η ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης μετατοπίζεται προς την Τουρκία – Το Ισραήλ προσφέρει διέξοδο

Η Φραντσέσκα Αλμπανέζε του ΟΗΕ χαρακτήρισε τη συμφωνία φυσικού αερίου Αιγύπτου-Ισραήλ παραβίαση του διεθνούς δικαίου

Η Ημέρα Εκπαίδευσης στην Τουρκική Γλώσσα γιορτάστηκε στα Σκόπια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr