Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ιράκ αντιμέτωπο ξανά με κίνδυνο διαμελισμού – Οι σουνίτες δεν αντέχουν τους σιίτες

Το Ιράκ αντιμέτωπο ξανά με κίνδυνο διαμελισμού – Οι σουνίτες δεν αντέχουν τους σιίτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τον κίνδυνο αναζωπύρωσης των σεκταριστικών συγκρούσεων στο Ιράκ επισημαίνει η εφημερίδα «Al-Arab», σημειώνοντας ότι οι σουνίτες του δυτικού Ιράκ δεν αποκλείεται να ζητήσουν την απόσχισή τους και την ίδρυση νέου κράτους.

Λάδι στη φωτιά ρίχνουν οι ιρακινές σιιτικές πολιτοφυλακές (κεντρική φωτό), που υποστηρίζονται από το Ιράν, με άνδρες στρατολογημένους από τις νοτιοανατολικές επαρχίες του Ιράκ που είναι σιίτες στο θρήσκευμα.

Οι σιίτες παραστρατιωτικοί, που θεωρούνται μέρος των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων, δυνάμεις ατάκτων, κατηγορούνται για κλιμακούμενο κύμα βίας εις βάρος των σουνιτών Ιρακινών στις δυτικές επαρχίες της χώρας. Πρόκειται για τα ίδια εδάφη που είχε καταλάβει το (σουνιτικό) Ισλαμικό Κράτος.

Ο Ιρακινός πολιτικός, Μισάαν αλ Τζουμπούρι, προειδοποίησε ότι «η συμπεριφορά των παραστρατιωτικών» στις βόρειες και δυτικές περιοχές του Ιράκ ίσως ωθήσει τον σουνιτικό πληθυσμό να ζητήσει απόσχιση.

Και καταλήγει λέγοντας ότι η διάθεση των σουνιτών, εξαιτίας αυτών των συμπεριφορών, τείνει προς μια επείγουσα σωτηρία, με οποιονδήποτε τρόπο, από την αυθαίρετη σιιτική κυριαρχία του Ιράν, προσθέτοντας ότι «οι Σουνίτες στο Ιράκ δέχονται την εγκαθίδρυση (αυτόνομων) περιοχών ή την ίδρυση ενός σουνιτικού κράτους ή συμμετοχή σε οποιοδήποτε σχέδιο για να απαλλαγούν από τις πολιτοφυλακές που είναι πιστές στο Ιράν».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί την κουρδική πρωτεύουσα Ερμπίλ

Το Ιράν δεν έχει καμία πρόθεση να συνεχίσει να επιτίθεται στο Ισραήλ

Πρεσβευτής Ισραήλ στην Αθήνα: Η Τουρκία παίζει καταστροφικό ρόλο στον πόλεμο με τη Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος αποκαλύπτει τον απολογισμό των επιθέσεων του στη Συρία, το Ιράκ, την Αφρική και την Ασία την περασμένη εβδομάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr