Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έκρηξη σε τελετή για τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην Τζέντα – Ελαφρά τραυματίας Έλληνας

Έκρηξη σε τελετή για τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην Τζέντα – Ελαφρά τραυματίας Έλληνας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έκρηξη, με τέσσερις ελαφρά τραυματίες, συμπεριλαμβανομένου Έλληνα Αστυνομικού, του προσωπικού του προξενείου μας, σημειώθηκε στο μη μουσουλμανικό νεκροταφείο της Τζέντα στη Σαουδική Αραβία, σε τελετή για την επέτειο λήξης του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, τέσσερις είναι τραυματίες, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι μεταξύ των τραυματιών είναι και ένας Έλληνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TRIBUNE, ο Έλληνας ελαφρά τραυματίας είναι μέλος του προσωπικού του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Τζέντα.

Αργότερα έγινε γνωστό, από ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ότι ο τραυματίας είναι Έλληνας αστυνομικός που υπηρετεί στο προξενείο μας.

Η Mirror γράφει ότι ρίχτηκε χειροβομβίδα την ώρα της τελετής.

Το πρακτορείο Reuters επίσης κάνει λόγο για τέσσερις τραυματίες, επικαλούμενο ελληνική κυβερνητική πηγή.

«Υπήρξε έκρηξη στο μη μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Τζέντα.

»Υπάρχουν τέσσερις ελαφρά τραυματισμένοι, μεταξύ των οποίων ένας Έλληνας», δήλωσε ο αξιωματούχος στο Reuters, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Στον χώρο του νεκροταφείου γινόταν τελετή – κατάθεσης στεφάνων για την επέτειο της 11ης Νοεμβρίου, δηλαδή της Ανακωχής της 11ης Νοεμβρίου 1918, που έθεσε τέλος στις εχθροπραξίες του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στο σημείο της έκρηξης ήταν -σύμφωνα με πληροφορίες- ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας, εκπρόσωποι της Ιρλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, εκπρόσωπος του ελληνικού Προξενείου και άλλοι Ευρωπαίοι που ζουν στη Σαουδική Αραβία.

Η Ελλάδα ήταν μέρος της Αντάντ, της δυτικής Συμμαχίας στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, κατά τον οποίο οι Άραβες απελευθερώθηκαν από τους Οθωμανούς.

Ανακοίνωση ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών

Το υπουργείο Εξωτερικών, με γραπτή ανακοίνωσή του, καταδίκασε «απερίφραστα τη σημερινή τρομοκρατική ενέργεια, η οποία είχε ως στόχο τελετή για τη λήξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου στο μη-Μουσουλμανικό Νεκροταφείο της Τζέντας, κατά την οποία τραυματίστηκε Έλληνας αστυνομικός που υπηρετεί στο Γενικό Προξενείο Τζέντας και ο οποίος συνόδευε υπάλληλο του Γενικού Προξενείου στην εν λόγω τελετή».

Το ΥΠΕΞ διευκρινίζει ότι, «ο αστυνομικός είναι καλά στην υγεία του και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

»Του συμπαραστέκονται τόσο το Γενικό Προξενείο όσο και η Πρεσβεία μας στο Ριάντ, που παραμένουν σε συνεχή επαφή με τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας.

»Του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.

»Εκφράζουμε επίσης τις θερμές ευχαριστίες μας προς τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας για τη στήριξη και συμπαράσταση που έδειξαν από την πρώτη στιγμή, καθώς και για τις προσπάθειες που καταβάλλουν για τη διαλεύκανση της υπόθεσης», καταλήγει η ελληνική διπλωματία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κέιτ Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr