Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ναβάλνι κατηγόρησε τον Πεσκόφ ότι συνεργάζεται με την CIA

Ο Ναβάλνι κατηγόρησε τον Πεσκόφ ότι συνεργάζεται με την CIA
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πολιτικός της αντιπολίτευσης και επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι κατέθεσε αγωγή εναντίον του εκπροσώπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, ζητώντας να αποκατασταθεί η τιμή και η αξιοπρέπειά του, με αφορμή τους ισχυρισμούς του ότι μαζί με τον Ναβάλνι συνεργάζονται οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες.

Το ζήτημα ανέδειξε το μέσο ενημέρωσης «Otkritye media» (ανοιχτά ΜΜΕ) στο οποίο όπως διευκρίνισε το δικαστήριο Πρέσνενσκι, ο Ναβάλνι απαιτεί από τον Πεσκόφ να δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου διάψευση των δηλώσεών του, τις οποίες ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου έκανε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο TASS την 1η Οκτωβρίου.

Στη συνέντευξή του αυτή ο Πεσκόφ ισχυρίζονταν ότι με τον Ναβάλνι συνεργάζονται οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες.

«Με τον ασθενή συνεργάζονται ειδικοί της CIA, και όλα όσα ο ίδιος λέει, είναι αυτά που τον βάζει να λέει αυτή η οργάνωση», είχε δηλώσει ο Πεσκόφ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου της Κρατικής Δούμας (κάτω βουλή) Βιτσισλάβ Βολόντιν, σύμφωνα με τις οποίες η δηλητηρίαση του πολιτικού της αντιπολίτευσης έχει «σκηνοθετηθεί» από την Δύση.

Στην ίδια συνέντευξη ο Πεσκόφ είχε πει ότι οι δηλώσεις του Ναβάλνι πως ο Πούτιν εμπλέκεται στην δηλητηρίαση του, είναι «προσβλητικές» και «απαράδεκτες».

Ο Αλεξέι Ναβάλνι ένοιωσε αδιαθεσία ενώ πετούσε από την πόλη Τομσκ με προορισμό την Μόσχα.

Οι πιλότοι πραγματοποίησαν έκτακτη προσγείωση στο αεροδρόμιο της πόλης Όμσκ όπου διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, σε κωματώδη κατάσταση. Μετά από μακρές συνομιλίες, οι ρωσικές αρχές έδωσαν άδεια να μεταφερθεί ο Ναβάλνι για νοσηλεία στην Γερμανία. Εν συνεχεία τα ανεξάρτητα εργαστήρια της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Σουηδίας, εντόπισαν στον οργανισμό του Ναβάλνι ίχνη του νευροτοξικού παράγοντα της οικογενείας Novichok.

Τα συμπεράσματά τους επιβεβαίωσε ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ).

Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι στις αιματολογικές και τοξικολογικές αναλύσεις που έγιναν όσο ο Ναβάλνι νοσηλεύονταν στην Ρωσία, δεν εντοπίσθηκαν ίχνη δηλητηρίασης του Ναβάλνι, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών είχε αποδώσει πρόσφατα με ανακοίνωσή του, την αδιαθεσία του Ναβάλνι σε συμπτώματα οξείας «παγκρεατίτιδας», από την οποία όπως είχε δηλώσει ο επικριτής του Κρεμλίνου δεν έπασχε ποτέ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: «Αξιολύπητο στην εθνική εορτή να υπενθυμίζουμε στην Αθήνα στοιχειώδη μαθήματα ιστορίας»

Επίθεση στη Μόσχα: Δύο 15χρονοι τιμήθηκαν από το σχολείο τους για τον ηρωισμό τους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr