ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γαλλία, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Φουάντ Μασούμ, Φρανσουά Ολάντ,


















































Υπόθεση Μαζωνάκη: Ο Πλεύρης και η γαλάζια βουλευτής Θεσσαλονίκης
Το ισραηλινό πυροβολικό βομβάρδισε στόχους στη νότια Συρία
Θρίλερ στην Ηγουμενίτσα: Νεκρή 25χρονη σε ποδηλατόδρομο και δίπλα της τραυματισμένος άνδρας
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ: Πού και πότε θα χτυπήσει η κακοκαιρία
Βουλιαγμένη: Συνελήφθη και 21χρονη ΑμεΑ για τον καβγά της ξαπλώστρας που κατέληξε στον θάνατο 82χρονου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ταχεία και άμεση αεροπορική επέμβαση ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος ζήτησε τη Δευτέρα από το γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1 ο πρόεδρος του Ιράκ Φουάντ Μασούμ, ο οποίος προεδρεύει με τον Φρανσουά Ολάντ των εργασιών της διάσκεψης του Παρισιού.
“Έχουμε ανάγκη από μία αεροπορική επέμβαση”, είπε την ώρα που εκπρόσωποι είκοσι περίπου χωρών συναντώνται στη γαλλική πρωτεύουσα για να οργανώσουν την διεθνή κινητοποίηση ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. “Είναι αναγκαίο να επέμβουν γρήγορα, διότι, εάν καθυστερήσουν, εάν αυτή η επέμβαση και αυτή η υποστήριξη προς το Ιράκ καθυστερήσουν, είναι πιθανόν ότι το Ισλαμικό Κράτος θα καταλάβει και άλλα εδάφη”, προειδοποίησε ο ιρακινός πρόεδρος.
Ο πρόεδρος του Ιράκ υπογράμμισε τη σοβαρότητα της κατάστασης και τόνισε ότι ο κίνδυνος του Ισλαμικού Κράτους «δεν αφορά μόνο το Ιράκ, αλλά τους πάντες, λόγω της δυνατότητας εξάπλωσής του».
Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι πολλοί τζιχαντιστές προέρχονται από δυτικές χώρες όπου και επιστρέφουν με κίνδυνο μεταφοράς εκεί της δράσης τους.
Νωρίτερα, ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Ζαν Ιβ Λε Ντριάν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όπου βρίσκεται, είπε ότι οι πρώτες γαλλικές στρατιωτικές αναγνωριστικές πτήσεις στο Ιράκ θα πραγματοποιηθούν σήμερα, Δευτέρα.























































