Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν σχεδιάζει να επιτεθεί με Τουρκομογγόλους (TIP) στο κουρδικό PKK

Ο Ερντογάν σχεδιάζει να επιτεθεί με Τουρκομογγόλους (TIP) στο κουρδικό PKK
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η αραβική εφημερίδα «Al-Bayan» γράφει την Παρασκευή ότι, η Τουρκία σχεδιάζει να μεταφέρει τζιχαντιστές από τη Συρία στα περίχωρα του Ντιγιάρμπακιρ, της μεγαλύτερης πόλης του τουρκικού Κουρδιστάν και να τους χρησιμοποιήσει ενάντια στο Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK).

«Δύο πηγές, κοντά σε οπλαρχηγούς ενόπλων ομάδων στη βορειοδυτική Συρία που σχετίζονται με την Τουρκία, αποκάλυψαν την πραγματοποίηση συνάντησης μεταξύ ηγετών των ενόπλων ομάδων του Ισλαμικού Κόμματος Τουρκεστάν, γνωστών ως φιλότουρκων Ουιγούρων και της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών MİT στις 20 Νοεμβρίου, στην οποία η τουρκική κυβέρνηση πρόσφερε συμφωνία».

Η συμφωνία περιλαμβάνει μεταφορά των Τουρκομογγόλων τζιχαντιστών στα περίχωρα της πόλης Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία και συμμετοχή τους στις μάχες ενάντια στους Κούρδους.

Ωστόσο, τη συμφωνία φαίνεται να εμποδίζει -μέχρι στιγμής- ο ηγέτης της συριακής Αλ Κάιντα, της Ταχρίρ αλ Σαμ (πρώην Αλ Νούσρα), Άμπου Μοχάμεντ αλ Γκολάνι, που ελέγχει την πόλη της Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία, ο οποίος αρνείται τη μεταφορά των Τουρκομογγόλων με όλο των οπλισμό τους στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Το Ισλαμικό Κόμμα Τουρκεστάν είναι επίσης παρακλάδι της Αλ Κάιντα. Οπότε λαμβάνει εντολές από τον Γκολάνι.

Τα μέλη του προέρχονται από τουρκικές φυλές της κεντρικής Ασίας και της δυτικής Κίνας (Ουιγούροι), δηλαδή Τουρκομογγόλοι, καθαρόαιμοι Τούρκοι, με σκιστά μάτια και μογγολικά χαρακτηριστικά.

Αυτοί οι ξένοι, που μεταφέρθηκαν τα προηγούμενα χρόνια στη Συρία για να πολεμήσουν ενάντια στον Μπάσαρ αλ Άσαντ, εγκαταστάθηκαν στην πόλη Τζισρ Αλ Σούγκουρ της επαρχίας Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, μετά από εθνοκάθαρση του ντόπιου πληθυσμού. Οι περισσότεροι είναι Κινέζοι υπήκοοι.

Οι Ουιγούροι τζιχαντιστές φέρουν στις στολές τους την τουρκική σημαία (κεντρική φωτογραφία).

Διαφέρουν από τους υπόλοιπους νεο-οθωμανούς ισλαμιστές, διότι αυτοί έρχονται από την κοιτίδα της τουρκικής ορδής, την ευρύτερη Μογγολία (επαρχία Σιντζιάνγκ).

Είναι καθαρόαιμοι Τούρκοι, δεν είναι μιγάδες ή εξισλαμισμένοι Έλληνες και Αρμένιοι, όπως οι Τούρκοι της περιοχής μας.

Επειδή φαίνεται ότι η επαρχία Ιντλίμπ μάλλον θα ανακαταληφθεί από τον Άσαντ, αυτή λέγεται ότι είναι η συμφωνία Τουρκίας-Ρωσίας με αντάλλαγμα να δοθεί το Ναγκόρνο Καραμπάχ στο Αζερμπαϊτζάν, ο Ερντογάν θέλει να μεταφέρει τη μογγολική ορδή (μην πάει χαμένη) στο τουρκικό Κουρδιστάν και να τους χρησιμοποιήσει για να σφαγιάσουν τους Κούρδους.

Η «Al-Bayan» γράφει ότι το τουρκικό καθεστώς κινητοποιεί νέες δυνάμεις ενάντια στο κουρδικό PKK.

Η κουρδική πόλη Ντιγιάρμπακιρ είναι η βάση του τουρκικού στρατού και των νέων μισθοφόρων του ενάντια στους Κούρδους αντάρτες.

Ο πρόεδρος Ερντογάν, σημειώνει η αραβική εφημερίδα, έπεισε την αμερικανική πλευρά να αφαιρέσει το Ισλαμικό Κόμμα Τουρκεστάν από τις λίστες τρομοκρατικών οργανώσεων και πράγματι, ο υπουργός Εξωτερικών Πομπέο ανακοίνωσε την αφαίρεση του από τη λίστα τρομοκρατίας στις αρχές Νοεμβρίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Αδιανόητο ξύλο στον αγώνα Τραμπζονσπόρ-Φενέρμπαχτσε μεταξύ ποδοσφαιριστών και οπαδών στο γήπεδο (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr