Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ταξιαρχία Αλ Χάμζα: Τουρκμένοι τζιχαντιστές του Ερντογάν άνοιξαν νέο στρατόπεδο στη βόρεια Συρία

Ταξιαρχία Αλ Χάμζα: Τουρκμένοι τζιχαντιστές του Ερντογάν άνοιξαν νέο στρατόπεδο στη βόρεια Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η τζιχαντιστική Ταξιαρχία Αλ Χάμζα, με μέλη-μισθοφόρους Τουρκμένους (Τούρκους) της βορειοδυτικής Συρίας, η οποία τελεί υπό τη διοίκηση του τουρκικού στρατιωτικού επιτελείου, εγκαινίασε το νέο της στρατόπεδο κοντά στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας στην κατεχόμενη παραμεθόρια πόλη Αζάζ.

Στην τελετή το παρόν έδωσαν ο «πρωθυπουργός» και ο «υπουργός Άμυνας» του τουρκικού ψευδοκράτους στα κατεχόμενα εδάφη στη βόρεια Συρία, που αυτο-αποκαλείται «Συριακή Μεταβατική Κυβέρνηση».

Το τουρκικό-τουρκμενικό ψευδοκράτος της «Συριακής Μεταβατικής Κυβέρνησης» στα κατεχόμενα της βόρειας Συρίας έχει συγκροτήσει και τον αυτοαποκαλούμενο Συριακό Εθνικό Στρατό (Αλ Τζαΐς Αλ Ουατάνι Ας Σούρι), όπως μετονομάστηκε ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), του οποίου συνιστώσα είναι και η Ταξιαρχία Αλ Χάμζα.

Το τουρκικό καθεστώς προσπαθεί να εγκαταστήσει ένα τουρκικό ψευδοκράτος στη βόρεια Συρία όπως το ψευδοκράτος στη βόρεια Κύπρο.

Το νέο στρατόπεδο βρίσκεται στα κατεχόμενα από την Τουρκία εδάφη στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού και ονομάστηκε στρατόπεδο «Μάρτυρα Γιασέρ Άμπου αλ Σεΐχ».

Σε αυτό θα εκπαιδεύονται «ειδικές δυνάμεις» των Τουρκμένων τζιχαντιστών.

Κατά το άνοιγμα του νέου στρατοπέδου έγινε και τελετή ορκωμοσίας 150 νεοσύλλεκτων μαχητών της Ταξιαρχίας Αλ Χάμζα.

Όπως παρατηρείτε και στις φωτογραφίες, οι Τουρκμένοι μισθοφόροι τζιχαντιστές φοράνε στολές τακτικού στρατού, ενώ μια γιγάντια τουρκική σημαία καλύπτει την πρόσοψη κτιρίου.

Τους νεοσύλλεκτους επιθεώρησε ο αρχηγός της Ταξιαρχίας Αλ Χάμζα, «Σαΐφ Άμπου Μπακρ» – το πραγματικό του όνομα είναι Σαΐφ Μπαλούντ– και άλλοι οπλαρχηγοί πιστοί στην Τουρκία.

Ο Σαΐφ Μπαλούντ είχε αρχικά ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος το 2013, από το οποίο αποστάτησε το 2014 και στη συνέχεια πρωτοστάτησε στη συγκρότηση της Αλ Χάμζα, η οποία στο ξεκίνημά της υποστηρίχθηκε από τη CIA.

Πολύ σύντομα έγινε σύμμαχος της Τουρκίας. Πληροφορίες λένε ότι ήταν εξαρχής πράκτορας των τουρκικών υπηρεσιών.

Είναι Τουρκμένος της Συρίας, δηλαδή Τούρκος -οι Τουρκμένοι είναι τουρκική φυλή που ζει στη Συρία- και πριν τον πόλεμο ήταν υπολοχαγός στον συριακό στρατό.

Η Τουρκία τον όρισε από το 2017 και στρατιωτικό διοικητή της τουρκοκρατούμενης συριακής πόλης Αλ Μπαμπ, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την πόλη του Χαλεπιού.

Η Ταξιαρχία Αλ Χάμζα έχει πολεμήσει ως άτακτος τουρκικός στρατός σε όλες τις τουρκικές εισβολές στη Συρία και επίσης έστειλε άνδρες της να πολεμήσουν στη Λιβύη και πρόσφατα στο Αζερμπαϊτζάν.

Τα μέλη της δηλώνουν «νεο-οθωμανοί στρατιώτες» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Οι γαλλικές Αρχές απέλασαν ιμάμη που υποστήριζε τους τζιχαντιστές – Το κήρυγμα μίσους

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr