Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρωσία: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί με Sputnik V υγειονομικών, εκπαιδευτικών και κοινωνικών λειτουργών

Ρωσία: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί με Sputnik V υγειονομικών, εκπαιδευτικών και κοινωνικών λειτουργών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δυσάρεστη εξέλιξη κατέγραψε η Ρωσία την Παρασκευή 4/12 με αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, με 28.782 νέες μολύνσεις το προηγούμενο 24ωρο, έναντι 27.403 που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη ημέρα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα σε 2.431.731, ανακοίνωσε το ομοσπονδιακό κέντρο αντιμετώπισης της πανδημίας.

Συγκεκριμένα στη Μόσχα καταγράφηκαν 7.993 νέα κρούσματα.

Εξάλλου το προηγούμενο 24ωρο οι Αρχές καταμέτρησαν 508 νέους θανάτους λόγω κορωνοϊού, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη Ρωσία να ανέρχεται σε 42.684.

Οι Αρχές της Μόσχας άρχισαν να διανέμουν σήμερα το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού Sputnik V, ανακοίνωσε το κλιμάκιο που έχει αναλάβει τη διαχείριση της πανδημίας για τη ρωσική πρωτεύουσα.

Το κλιμάκιο επεσήμανε ότι το ρωσικό εμβόλιο θα είναι αρχικά διαθέσιμο για τους γιατρούς και το υπόλοιπο νοσηλευτικό προσωπικό, τους εκπαιδευτικούς και τους κοινωνικούς λειτουργούς διότι κινδυνεύουν περισσότερο να εκτεθούν στον νέο κορωνοϊό.

«Εργάζεστε σε σχολείο και έχετε προτεραιότητα να λάβετε το εμβόλιο κατά της covid-19 δωρεάν», έγραφε το μήνυμα που έλαβε στο κινητό του ένας Μοσχοβίτης, καθηγητής σε δημοτικό σχολείο, νωρίς α το πρωί του Σαββάτου.

Η Μόσχα αποτελεί επίκεντρο της επιδημίας του κορωνοϊού στη Ρωσία, με τις Αρχές να ανακοινώνουν 7.993 νέα κρούσματα covid-19 το προηγούμενο 24ωρο, αριθμός πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με τα περίπου 700 που αναφέρονταν στις αρχές Σεπτεμβρίου.

«Τις πρώτες πέντε ώρες 5.000 άνθρωποι εγγράφηκαν για να εμβολιαστούν –δάσκαλοι, γιατροί, κοινωνικοί λειτουργοί, αυτοί που σήμερα ρισκάρουν περισσότερο τις ζωές και την υγεία τους», έγραψε ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν στο προσωπικό του ιστολόγιο χθες Παρασκευή.

Δεν μπορούν να εμβολιαστούν όσοι έχουν κάποια υποκείμενα νοσήματα, οι έγκυες και όσοι αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα τις προηγούμενες δύο εβδομάδες, αλλά και όσοι είναι άνω των 60 ετών.

Η Ρωσία έχει αναπτύξει δύο εμβόλια κατά του κορωνοϊού, το Sputnik V και ένα ακόμη το οποίο αναπτύχθηκε από το ινστιτούτο Vector της Σιβηρίας.

Η τρίτη φάση των δοκιμών και των δύο δεν έχει ολοκληρωθεί.

Επιστήμονες έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την ταχύτητα με την οποία εργάστηκε η Ρωσία, δίνοντας έγκριση για τα εμβόλια και ξεκινώντας μαζικούς εμβολιασμούς προτού ολοκληρωθεί η τρίτη φάση των δοκιμών για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Ο Πούτιν «σκέφτεται» τη δημιουργία μιας μεγάλης «ουδέτερης ζώνης» μέσα στην Ουκρανία

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Πούτιν: «Μόνιμος» πρόεδρος της Ρωσίας – Έλαβε ποσοστό-ρεκόρ 87,97% στις προεδρικές εκλογές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr