Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λονδίνο: Συνωστισμός υγειονομική-βόμβα έξω από τα «Harrods» δίχως μάσκες

Λονδίνο: Συνωστισμός υγειονομική-βόμβα έξω από τα «Harrods» δίχως μάσκες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου έξω από το πολυκατάστημα «Harrods» του Λονδίνου, όπου χιλιάδες Βρετανοί έσπευσαν να ψωνίσουν, χωρίς αποστάσεις και δίχως μάσκες.

Οι εικόνες που κυκλοφορούν θα προσκαλούσαν σοκ, ακόμα και αν δεν υπήρχε ο κορωνοϊός, πόσο μάλλον τώρα που ανάμεσά μας κυκλοφορεί ένας ιός που έχει σκοτώσει 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο και πάνω από 61 χιλιάδες στη Βρετανία.

Όπως φαίνεται σε βίντεο και φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ελάχιστοι από όσους βρέθηκαν εκεί για να ψωνίσουν τηρούσαν τα υγειονομικά μέτρα ασφαλείας, καθώς, πέρα από τη μη τήρηση των αποστάσεων, σχεδόν κανείς δεν φορούσε μάσκα.

Οι εικόνες της «υγειονομικής βόμβας» έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, δημιουργώντας θύελλα αντιδράσεων, καθώς διανύουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας με θανατηφόρες συνέπειες.

Στο σημείο είχαν μεταβεί δυνάμεις της Αστυνομίας που προσπάθησαν να επιβάλουν την τάξη, χωρίς μεγάλη επιτυχία, ενώ οι Αρχές προχώρησαν στη στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε πως οι εικόνες που παρουσιάζουν όλα τα βρετανικά ΜΜΕ είναι παλαιότερες, αφού δεν είναι δυνατόν κανένας άνθρωπος δεν φορούσε μάσκα.

Ωστόσο, εάν παρατηρήσει κανείς προσεκτικά την παραπάνω φωτογραφία (λεπτομέρεια κάτω), υπάρχουν άνθρωποι που φοράνε μάσκες. Αλλά είναι ελάχιστοι. Η πλειονότητα συνωστίστηκε χωρίς μάσκες.

Εικόνες συνωστισμού και χάους σημειώθηκαν και σε άλλες πόλεις και περιοχές της Βρετανίας, όπου πολίτες κατέκλυσαν τους εμπορικούς δρόμους και τις αγορές.

Μετά από τις χαοτικές εικόνες στο Λονδίνο, μόνο ως… ειρωνική -αν και εκ των υστέρων- μπορεί να εκληφθεί πρόσφατη αμφιλεγόμενη ανάρτηση του Στέφανου Τσιτσιπά στο Twitter, που προκάλεσε ποικίλα σχόλια, ότι, είναι καιρός πια να ανοίξει ένα πολυκατάστημα «Harrods» στην Ελλάδα.

Το «κακό» με την «ελαφρότητα» είναι ότι γυρίζει «μπούμερανγκ»…

Ο συνωστισμός στην Όξφορντ Στριτ και έξω από τα «Harrods». Μέσα σε κίτρινο κύκλο όσους καταφέραμε να διακρίνουμε να με μάσκα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Ζυγίζει μάλλον ακόμη την κατάσταση η Άγκυρα για τη Μέση Ανατολή

Αμερικανοί και Βρετανοί κατέρριψαν περισσότερα από 100 ιρανικά ντρόουν

Το Ιράν έτοιμο να χτυπήσει το Ισραήλ – Κίνδυνος κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή

Παραδικαστικό κύκλωμα: Εκδόθηκε στην Ελλάδα η Αντωνία Ηλία – Φυγοδικούσε 19 χρόνια

Βρετανία-Δημοσκόπηση: Βαριά ήττα για τους Συντηρητικούς – Άνετη πλειοψηφία για τους Εργατικούς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr