Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Μέρκελ εξέφρασε τη “θλίψη” της για την Ουκρανία και ετοιμάζεται για “πόλεμο”

Η Μέρκελ εξέφρασε τη “θλίψη” της για την Ουκρανία και ετοιμάζεται για “πόλεμο”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δεν άργησε και πολύ να πάρει θέση η Άνγκελα Μέρκελ για τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία και την εξέγερση των ακροδεξιών φιλογερμανών “ευρωπαϊστών” που θέλουν την “ένωση” της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η καγκελάριος εξέφρασε τη βαθιά θλίψη της για την κλιμάκωση της βίας και τόνισε ότι η κατάσταση πρέπει συνολικά να επαναξιολογηθεί, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης.

«Η κλιμάκωση της βίας στην Ουκρανία θλίβει βαθιά την Καγκελάριο. Προφανώς η κατάσταση θα πρέπει να επαναξιολογηθεί από σήμερα. Θα γίνουν βήματα στην κατεύθυνση αυτή, αλλά δεν έχουμε ακόμα φτάσει εκεί» ήταν η απάντηση της κυβερνητικής εκπροσώπου όταν ρωτήθηκε εάν πρέπει να ληφθούν κυρώσεις κατά της Ουκρανίας.

Την επιβολή από την Ευρωπαϊκή Ένωση άμεσων και στοχευμένων κυρώσεων σε βάρος εκείνων που έχουν την ευθύνη για το αιματηρό ξέσπασμα της βίας στην Ουκρανία ζητούν επίσης Γαλλία και Πολωνία. Η Γαλλία είναι “συνέταιρος” της Γερμανίας στο παιχνίδι, η Πολωνία απλά ένας δορυφόρος που λέει ό,τι της πει το Βερολίνο και έχει παραδοσιακή έχθρα με τη Ρωσία, της οποίας τα γεωπολιτικά συμφέροντα πλήττονται άμεσα από την προσπάθεια της Γερμανίας να εντάξει την Ουκρανία στη δική της σφαίρα επιρροής, με το πρόσχημα της σύνδεσης της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ο Γάλλος πρόεδρος καταδικάζει την απαράδεκτη αστυνομική βία και ζητεί τον άμεσο τερματισμό της», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο του Φρανσουά Ολάντ. «Συμφωνεί με τον Πολωνό πρόεδρο Τουσκ για την ανάγκη άμεσων και στοχευμένων κυρώσεων κατά των υπευθύνων για τις πράξεις αυτές», πρόσθεσε.

Ο Ολάντ κάλεσε την Ένωση να κάνει όλη την απαραίτητη προετοιμασία ούτως ώστε οι κυρώσεις να επιβληθούν ακόμα και αύριο, στην έκτακτη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ωστόσο, κανείς τους δεν δείχνει να λαμβάνει σοβαρά την αντίδραση της Μόσχας, η οποία αισθάνεται τη γερμανική μπότα για ακόμη μια φορά προ των πυλών της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Κάμαλα Χάρις: Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από το μακελειό στη Μόσχα

Τουλάχιστον 133 νεκροί στο μακελειό στη Μόσχα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr