Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Σκοπιανοί λένε ότι η Αμφίπολη δεν είναι ελληνική!

Οι Σκοπιανοί λένε ότι η Αμφίπολη δεν είναι ελληνική!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έχουν σαλτάρει οι Βούλγαροι των Σκοπίων που υποδύονται τους Μακεδόνες. Η ακροδεξιά – εθνικιστική κυβέρνηση του πολυεθνικού κρατιδίου έχει βάλει προσκείμενες φυλλάδες της να διαμαρτύρονται γιατί τα διεθνή Μέσα αναφέρουν την Αμφίπολη ως πόλη ελληνική και τον τάφο ως ελληνικό! Δεν ξέρουμε τι ακριβώς νομίζουν για την Αμφίπολη οι Βούλγαροι μαϊμουδομακεδόνες, αλλά είναι εντυπωσιακό ότι κατηγορούν το BBC, τη Washington Post και τους Times για “ερασιτεχνισμό” και “πλήρη άγνοια της ιστορίας”.

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο της φιλοκυβερνητικής ακροδεξιάς Σκοπιανής εφημερίδας, της «Dnevnik», με τίτλο “Ερασιτεχνισμός και άγνοια σε αμερικανικά και βρετανικά ΜΜΕ”, το εθνικιστικό παραληρηματικό έντυπο κατηγορεί βρετανικά και αμερικανικά ΜΜΕ όπως το BBC, η The Washington Post και οι International Business Times για «ερασιτεχνισμό» και «πλήρη άγνοια της ιστορίας» με αφορμή τις πρόσφατες αναφορές τους στις ανασκαφές στην Αμφίπολη.

Το εξωφρενικό δημοσίευμα αναφέρει ότι τα βρετανικά και τα αμερικανικά ΜΜΕ «μετονόμασαν αδαώς τον μακεδονικού τύπου τάφο σε ελληνικό» ενώ σχολιάζει τα εξής:

«Υπήρξαν και συνεχίζουν να υπάρχουν κάθε είδους θέσεις και απόψεις. Ωστόσο, κανένας επιστήμονας (ακόμη και στην Ελλάδα) δεν αμφισβήτησε τον όρο “μακεδονικός τάφος”, δηλαδή το γεγονός πως εκεί έχει ενταφιαστεί κάποια μεγάλη προσωπικότητα από τη μακεδονική δυναστεία. Αυτό υπογραμμίστηκε με σαφήνεια παντού. Ακόμη και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επισκέφθηκε αυτή την τοποθεσία, δήλωσε ότι η μακεδονική γη δεν παύει να μας εκπλήσσει», γράφουν οι Σκοπιανοί, οι οποίοι προφανώς θεωρούν ότι μπορεί να υπάρχουν άλλοι Μακεδόνες πέρα από τους Έλληνες.

Το πρωτοφανές δημοσίευμα της εφημερίδας Dnevnik εκτιμά πως δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι οι παραπάνω αναφορές προέρχονται κυρίως από ΜΜΕ του Ηνωμένου Βασιλείου, «δηλαδή της χώρας η οποία υπερηφανεύεται για την Έκθεση στο Βρετανικό Μουσείο που περιλαμβάνει τα μάρμαρα του Παρθενώνα» ενώ σχολιάζει:

«Αυτό που δεν είναι σαφές στην όλη υπόθεση είναι ο λόγος για τον οποίο τα διεθνή ΜΜΕ προσδιορίζουν έναν τάφο από την περίοδο του μακεδονικού βασιλείου χρησιμοποιώντας τους όρους “Ελλάδα” και “ελληνικός”, χωρίς να αναφέρουν πότε η Ελλάδα πάτησε επίσημα το πόδι της στην Μακεδονία και σε οποιαδήποτε περιοχή βορείως του Ολύμπου κατά τη διάρκεια ολόκληρης αυτής της περιόδου, δηλαδή από την εποχή της αρχαίας Μακεδονίας μέχρι και το 1912. Προφανώς πρόκειται για ερασιτεχνισμό και φοβερή άγνοια των μεγάλων διεθνών ενημερωτικών ΜΜΕ, τα οποία έχουν πρόβλημα με βασικούς όρους ιστορίας».

Το ξέρουμε ότι είστε έτοιμοι να σπάσετε την οθόνη του υπολογιστή σας με αυτά που διαβάζετε, ωστόσο, ένα να θυμάστε: το δικαίωμα στα Σκόπια να παριστάνουν τους “Μακεδόνες” το έδωσαν όλες οι πολιτικές ηγεσίες μετά τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου. Και είναι όλο αυτό το πολιτικό σύστημα, το ίδιο που μας οδήγησε και στη μνημονιακή συμφορά, υπεύθυνο για την καπήλευση της ιστορίας και του πολιτισμού μας από μια χούφτα Βουλγάρους που παριστάνουν τους Μακεδόνες.

Και επειδή σε αυτό τον τόπο, τον δικό μας, η μνήμη είναι κοντή και η άγνοια μεγάλη, ας θυμηθούμε τι έλεγε και τι έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου για τη Μακεδονία:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Δένδιας ήταν σαφής: Δεν θα δοθούν S-300 στην Ουκρανία

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών κατέληξε στα δικαστήρια λόγω τοξικής σχέσης

Μακάβριος καυγάς σε κηδεία: Ο αδελφός του νεκρού πέταξε στο κεφάλι της νύφης του μαρμάρινο σταυρό

Καστοριά: Σε δολιοφθορά αποδίδουν την έκρηξη στο ξενοδοχείο Τσάμης, οι ιδιοκτήτες του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr