Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο συριακός στρατός επιτίθεται στο Ισλαμικό Κράτος στην έρημο της Συρίας

Ο συριακός στρατός επιτίθεται στο Ισλαμικό Κράτος στην έρημο της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στα πλαίσια στρατιωτικής επιχείρησης του συριακού καθεστώτος ενάντια στους θύλακες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην έρημο της (κεντρικής) Συρίας, με την υποστήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβαρδίζουν εδαφικές ζώνες με παρουσία τζιχαντιστών σε ένα τρίγωνο μεταξύ των επαρχιών Χαλεπιού, Χάμα και Ράκα.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι κυβερνητικοί ξεκίνησαν «κόβοντας» τον δρόμο που συνδέει την Άθρια με την Τάμπκα, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν συγκρούσεις με τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ενώ παράλληλα στην ίδια περιοχή πραγματοποιούνταν αεροπορικές επιδρομές.

Σε έναν πρώτο απολογισμό από το Παρατηρητήριο, σε αυτή τη σύγκρουση σκοτώθηκαν πέντε κυβερνητικοί και εννέα τζιχαντιστές.

Από τις 24 Μαρτίου 2019 μέχρι σήμερα, στο συγκεκριμένο μέτωπο, όπου βρίσκονται τα τελευταία εδάφη που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία (δυτικά του Ευφράτη), έχουν σκοτωθεί 1.089 κυβερνητικοί, δύο Ρώσοι και 145 άνδρες από φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές.

Το Ισλαμικό Κράτος από την πλευρά του για την ίδια περίοδο μετρά 610 σκοτωμένους τζιχαντιστές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας Ηπείρου

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Η Χαμάς πανηγυρίζει: Η τρομοκρατική οργάνωση θριαμβολογεί για τον θάνατο του ηγέτη της αντι-Χαμάς πολιτοφυλακής, Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ

Φήμες για δολοφονία του οπλαρχηγού Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ στην Ανατολική Ράφα που πολεμά τη Χαμάς

Πόντιοι: Το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» τίμησε την Πόντια δημοσιογράφο Ουζάι Μπουλούτ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr