Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Οι Ρώσοι έδωσαν το “πράσινο φως” στους Τούρκους για την επίθεση στην Αΐν Ίσσα»

«Οι Ρώσοι έδωσαν το “πράσινο φως” στους Τούρκους για την επίθεση στην Αΐν Ίσσα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η επίθεση της Τουρκίας και των φιλότουρκων τζιχαντιστών στα περίχωρα βόρεια της πόλης Αΐν Ίσσα (βόρεια Συρία) έχει το «πράσινο φως» από τον Ρώσο «εγγυητή», δηλώνουν επιφανείς Σύροι πολίτες στο κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANHA. Στόχος των Τούρκων είναι ο έλεγχος του στρατηγικής σημασίας αυτοκινητόδρομου M4.

Παρά την ισχύουσα συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που σύναψε στις 22 Οκτωβρίου 2019 η Ρωσία και το τουρκικό κατοχικό κράτος, αφού το δεύτερο κατέλαβε πολλές περιοχές στη βόρεια Συρία (επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης») εκτοπίζοντας τον τοπικό κουρδικό και ασσυριακό πληθυσμό και διαπράττοντας πολλά εγκλήματα και παραβιάσεις, η τουρκική κατοχή συνεχίζει να εγκληματεί υπό το βλέμμα του Ρώσου «εγγυητή».

Ο επίσημος εκπρόσωπος του «Ιδρύματος Οικογενειών των Μαρτύρων» (των θυμάτων πολέμου) στην περιοχή Αλ Σαντάντι, Νάτζι αλ Νοτζούμ, δήλωσε στο ANHA:

«Η τουρκική κατοχή και οι μισθοφόροι της δεν θα μπορούσαν να προχωρήσουν ούτε ένα βήμα προς την Αΐν Ίσσα παρά μόνο μετά από πράσινο φως του Ρώσου εγγυητή για να την καταλάβει».

«Καταδικάζουμε έντονα αυτές τις βάρβαρες επιθέσεις εναντίον της Αΐν Ίσσα και του λαού της και θεωρούμε τη Ρωσία υπεύθυνη για αυτό, καθώς κάνει πώς δεν βλέπει τις εξελίξεις, αν και πολλές (τουρκικές) οβίδες έπεσαν κοντά στο ρωσικό αρχηγείο, καθώς ανοίγουν τον δρόμο σε αυτές τις επιθέσεις».

Στην πόλη Αΐν Ίσσα έχει εγκατασταθεί εδώ και πάνω από ένα χρόνο ρωσική φρουρά, όπως και δύναμη του συριακού στρατού, ύστερα από συμφωνία με τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) για να αποτρέψουν μια τουρκική επίθεση, την οποία μόνο δεν αποτρέπουν τις τελευταίες ημέρες.

Ο Νάτζι αλ Νοτζούμ τόνισε ότι, η Τουρκία και οι μισθοφόροι της έχουν φέρει αυτήν την περιοχή στα γόνατά της. Έχουν παραβιάσει όλες τις ειρηνευτικές συνθήκες.

«Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις, η διεθνής κοινότητα και το Συμβούλιο Ασφαλείας καλούνται να σταματήσουν την αιματηρή φάρσα και το δράμα εναντίον του λαού της Β/Α Συρίας».

Δήλωσε ότι οι λαοί της Β/Α Συρίας προσέφεραν χιλιάδες μάρτυρες για να απολαύσουν την ελευθερία και την αξιοπρέπεια και συνέχισε, λέγοντας:

«Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε περισσότερα για να υπερασπιστούμε την εδαφική μας ακεραιότητα, η οποία απειλείται από την τουρκική κατοχή».

Από την πλευρά του, ο σεβάσμιος της φυλής Αλ Μασάντα, Αλί αλ Χουνταΐρ, είπε:

«Η Αΐν Ίσσα είναι ένα αδιαίρετο μέρος της Β/Α Συρίας» και «απαιτείται να προστατευθεί ο λαός της από την καταπίεση της Τουρκίας και των μισθοφόρων της».

Ο Αλ Χουνταΐρ σημείωσε ότι γνωρίζει τις ρωσικές συνωμοσίες με την τουρκική κατοχή και διαμήνυσε:

«Πρέπει να γνωρίζουν ότι οι γιοι μας είναι πάντα έτοιμοι να στηρίξουν τους ήρωες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, οι οποίοι απελευθέρωσαν τη βορειοανατολική Συρία».

Ο Αλί αλ Χουνταΐρ κατέληξε σημειώνοντας:

«Εμείς, οι φυλές και οι λαοί της Β/Α Συρίας είμαστε ενωμένοι ενάντια σε όλες τις παραβιάσεις εναντίον μας και δεν θα σταθούμε αδρανείς απέναντι στη συστηματική τρομοκρατία εναντίον μας».

Να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) κάλεσαν τη Ρωσία να σταματήσει τις επιθέσεις των τζιχαντιστών που υποστηρίζονται από την Τουρκία κοντά στην πόλη Αΐν Ίσσα στη βόρεια Συρία.

Χάρτης

Με κίτρινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχουν οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Με κόκκινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχει η συριακή κυβέρνηση με τους συμμάχους της.

Στις αποχρώσεις του πράσινου εδάφη που κατέχει ή ελέγχει η Τουρκία με τζιχαντιστές υπό τη διοίκησή της.

Με μοβ τα εδάφη που κατέλαβε η Τουρκία με τους τζιχαντιστές συμμάχους της στην τελευταία της εισβολή με την επωνυμία Επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr