Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ακάρ: Στέλνουμε στρατό για επιτήρηση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Ακάρ: Στέλνουμε στρατό για επιτήρηση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένας στρατηγός και 35 αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας θα αναλάβουν υπηρεσία στο από κοινού με την Ρωσία κέντρο επιτήρησης της εκεχειρίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας έκανε γνωστό ότι Τούρκοι στρατιώτες και προσωπικό αναμένεται να μεταφερθούν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, προκειμένου να αναλάβουν υπηρεσία σε κέντρο επιτήρησης της κατάπαυσης πυρός, όπως προβλέπουν σχετικές συμφωνίες και μνημόνια που έχει υπογράψει η Τουρκία με τη Ρωσία.

«Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής και της λειτουργία του κοινού κέντρου, οι δικοί μας, ένας στρατηγός και 35 αξιωματικοί θα αναλάβουν υπηρεσία», δήλωσε ο Ακάρ σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ενώ ο ίδιος στη συνέχεια επιβεβαίωσε ότι οι Τούρκοι στρατιωτικοί ήδη αναχώρησαν για το Αζερμπαϊτζάν.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Δεκεμβρίου η Τουρκία υπέγραψε με τη Ρωσία συμφωνία για τη δημιουργία ενός κοινού κέντρου παρατήρησης που θα έχει ως αποστολή να επιτηρεί την κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, όπως είχε ανακοινώσει τότε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Σχετικό μνημόνιο για τη δημιουργία ενός κοινού κέντρου ελέγχου είχε υπογραφεί στα μέσα Νοεμβρίου από την Άγκυρα και τη Μόσχα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Ο Μπαχτσελί ζήτησε από τον Ερντογάν να μείνει πρόεδρος της Τουρκίας για πάντα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr