Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τρεις γυναίκες δολοφονήθηκαν σε μία μέρα στην Τουρκία

Τρεις γυναίκες δολοφονήθηκαν σε μία μέρα στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε ένα πολύ σκοτεινό μονοπάτι φαίνεται ότι βαδίζει η Τουρκία η οποία συγκλονίζεται άπό τρεις δολοφονίες γυναικών μέσα μία μέρα, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων από πολίτες που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις τεράστιες διαστάσεις που έχει λάβει το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας τα τελευταία χρόνια.

Η Aylin Sözer, η Selda Taş και η Vesile Dönmez δολοφονήθηκαν την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου, όπως αναφέρει το news247, επικαλούμενο το turkishminute.com.

Οι τρεις γυναίκες ήταν διαφορετικών ηλικιών, έκαναν διαφορετικά επαγγέλματα και κατοικούσαν σε διαφορετικές περιοχές της χώρας.

Ωστόσο, είχαν κάτι κοινό: δολοφονήθηκαν από άντρες του στενού περιβάλλοντός τους. Και οι τρεις περιπτώσεις μπορούν να ονομαστούν γυναικοκτονίες και όχι δολοφονίες.

Η Aylin Sözer μαχαιρώθηκε από τον σύντροφό της

Η Aylin Sözer ήταν λέκτορας στο τμήμα προσχολικής εκπαίδευσης ενός ιδιωτικού πανεπιστημίου στην Κωνσταντινούπολη και δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της, εν ονόματι Kemal Ayyıldız.

Όταν η οικογένειά της δεν κατάφερε να επικοινωνήσει μαζί της για αρκετές ώρες, ειδοποίησε την Αστυνομία, που την εντόπισε νεκρή στο σπίτι της.

Κατά την είσοδό τους στο σπίτι, οι αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση με καυστικό υγρό από τον σύντροφό της, ενώ η Aylin ήταν νεκρή στο πάτωμα.

Ο Kemal μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την Aylin και έπειτα έβαλε φωτιά στο πτώμα της.

Μετά την δολοφονία της, μια ομάδα μαθητών της Aylin εξέφρασαν με δήλωσή τους την μεγάλη θλίψη τους, αλλά και την τεράστια οργή τους για το περιστατικό, αλλά και για όλες τις γυναικοκτονίες.

«Ακριβώς όπως δεν μπορούσαμε να προστατέψουμε άλλες γυναίκες που σκοτώθηκαν, δεν θα μπορούσαμε επίσης να σας προστατεύσουμε.

»Χθες δεν ήταν τόσο χαρούμενη όσο ήταν πάντα στην τάξη.

»Η δασκάλα μας, που μας μάθαινε τόσα πράγματα καθημερινά και που μας φώναζε “αγαπητά μου παιδιά” σφαγιάστηκε», αναφέρουν οι μαθητές της και προσθέτουν:

«Αυτό δεν είναι ένα γράμμα, αυτή είναι μια δήλωση όπου φωνάζουμε την οργή μας δυνατά.

»Τόσες πολλές Aylins σφαγιάζονται καθημερινά σε αυτήν τη χώρα.

»Με ποιους προληπτικούς μηχανισμούς θα σταματήσετε τις γυναικοκτονίες;».

Η δολοφονία της Aylins Sözer προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα social media, ενώ διάφορες γυναικείες και φεμινιστικές οργανώσεις εκφράζουν την οργή τους.

H Selda Taş πυροβολήθηκε από το σύζυγό της

Το δεύτερο θύμα ήταν η Selda Taş, την οποία ο σύζυγός της, Mehmet Tash, πυροβόλησε στο κεφάλι μπροστά στα μάτια των τριών παιδιών τους.

Το ζευγάρι είχε έρθει σε αντιπαράθεση και κατά τη διάρκεια του καβγά, ο Mehmet την πυροβόλησε και η Selda έπεσε στο πάτωμα αιμορραγώντας.

Οι γείτονες κάλεσαν την Αστυνομία όταν άκουσαν τον πυροβολισμό, ενώ κατά τη σύλληψή του συζύγου οι Αρχές βρήκαν ναρκωτικά.

Οι έρευνες έδειξαν πως ο Mehmet ήταν χρήστης ναρκωτικών, ενώ είχε ποινικό μητρώο.

Το τρίτο θύμα ήταν η Vesile Dönmez, η οποία πυροβολήθηκε από τον γιο της.

Οι ευθύνες του ΑΚΡ και του Ερντογάν

Μέσα στο 2020, 253 γυναίκες σκοτώθηκαν και 715 άλλες τραυματίστηκαν από άντρες μεταξύ 1 Ιανουαρίου και 21 Νοεμβρίου στην Τουρκία, σύμφωνα με έκθεση στον ιστότοπο ειδήσεων Bianet τον Νοέμβριο.

Αυτά τα ευρήματα βασίζονται σε αναφορές στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης και ενδέχεται να μην περιλαμβάνουν όλες τις περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας που σημειώθηκαν στην Τουρκία κατά την περίοδο αυτή.

Οι οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών προσπαθούν εδώ και χρόνια να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες για την αύξηση της βίας κατά των γυναικών που σημειώθηκε την τελευταία δεκαετία.

Αξίζει να σημειωθεί πως πολλοί πιστεύουν ότι η αύξηση των περιστατικών έμφυλης βίας συνδέεται με τις πολιτικές και τη ρητορική του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), το οποίο έχει τις ρίζες του στο πολιτικό Ισλάμ.

Ο ηγέτης του AKP και ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορούνται εδώ και χρόνια ότι επιδιώκουν να διαβρώσουν τις κοσμικές αρχές της χώρας και να περιορίσουν τις πολιτικές ελευθερίες των γυναικών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr