Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε πλήρη πολεμική ετοιμότητα η Ουκρανία

Σε πλήρη πολεμική ετοιμότητα η Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μάλλον η περιβόητη εκεχειρία στην Ουκρανία είναι κενό γράμμα. Πώς αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς ότι ο Αρσένι Γιατσένιουκ, ο νεοναζί πρωθυπουργός της Ουκρανίας, διέταξε να τεθεί η χώρα του σε πλήρη πολεμική ετοιμότητα.

Βεβαίως οι Ουκρανοί μας έχουν συνηθίσει όλο αυτό το διάστημα σε πομπώδεις εξαγγελίες, ούτε εμείς θυμόμαστε πόσες φορές έχουν κηρύξει επιστράτευση. Πρόκειται για ένα καθεστώς που “φωνάζει” πάρα πολύ, αλλά στην πραγματικότητα τρέμει, γιατί γνωρίζει ότι όντως ο Πούτιν μπορεί να βρίσκεται σε δύο εβδομάδες στο Κίεβο.

Το εξωφρενικότερο όλων είναι, ότι το ναζιστικό καθεστώς της Ουκρανίας όχι μόνο απολαμβάνει τη στήριξη της δημοκρατικής Δύσης, αλλά και προκαλεί σαν να επιδιώκει το ξέσπασμα ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου.

«Η Ρωσία δεν πρόκειται να μας προσφέρει ειρήνη, γι’ αυτό σας ζητώ πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα», αναφέρει η μαριονέτα της Μέρκελ, ο Αρσένι Γιατσένιουκ. σε επιστολή του προς τον υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας.

Ο Αρσένι Γιατσένιουκ βρίσκεται με μια εκ των πραγμάτων διχοτόμηση της χώρας του. Οι φιλορώσοι αυτονομιστές απέρριψαν τη διευρυμένη αυτονομία την οποία χορήγησε στις επαρχίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάντσκ το ουκρανικό κοινοβούλιο, σημειώνοντας ότι θεωρούν τις περιοχές αυτές πλήρως ανεξάρτητες από την Ουκρανία.

Την ίδια ώρα, την Τρίτη, ο ναζιστικός ουκρανικός «Δεξιός Τομέας» διοργάνωσε κινητοποιήσεις έξω από τη Βουλή ενάντια στη χορήγηση αυτονομίας στις περιοχές όπου συγκεντρώνονται οι περισσότεροι εθνικά Ρώσοι και ρωσόφωνοι Ουκρανοί πολίτες.

Η κρίση στην Ουκρανία δεν έχει τελειώσει… Αναμένεται και επόμενος γύρος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν βοήθησε αρκετά την Ουκρανία – Θα το κάνουμε για να κερδίσει τον πόλεμο

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Η Ρωσία θα πουλά 30% φθηνότερο το φυσικό αέριο στην Κίνα

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr