ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η τζιχαντιστική Τουρκία -και σύμμαχος της Ρωσίας- ανέλαβε την ηγεσία του ΝΑΤΟ

Η τζιχαντιστική Τουρκία -και σύμμαχος της Ρωσίας- ανέλαβε την ηγεσία του ΝΑΤΟ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η Τουρκία ηγείται στο ΝΑΤΟ» επιγράφεται δημοσίευμα της Berliner Zeitung, το Σάββατο, που υπενθυμίζει ότι «με την αλλαγή του χρόνου η Τουρκία αναλαμβάνει την ηγεσία στη Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ (VJTF).

»Για τον σκοπό αυτό διαθέτει, όπως ανακοίνωσε η Ατλαντική Συμμαχία, ταξιαρχία πεζικού 4.200 ανδρών, εξοπλισμένη με τα πιο σύγχρονα τουρκικά συστήματα τεθωρακισμένων, αντιαεροπορικής άμυνας και οβιδοβόλων».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι αυτά συμβαίνουν «σε μία στιγμή, κατά την οποία η Τουρκία επεκτείνει τον ρόλο της ως περιφερειακής στρατιωτικής δύναμης.

»Η τουρκική οικονομία παραμένει σε βαθιά κρίση.

»Κι όμως, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνών για την Ειρήνη (SIPRI) η Τουρκία αναδεικνύεται σε έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς πολεμικού υλικού παγκοσμίως.

»Η μαζική επέκταση της πολεμικής βιομηχανίας αποτελεί τμήμα μίας ευρύτερης στρατηγικής και μίας πιο επιθετικής εξωτερικής πολιτικής».

Το νέο μέτωπο της Άγκυρας είναι το Ιράκ, όπως σημειώνει η εφημερίδα Die Welt σε δημοσίευμα με τίτλο «Η χαρά του Ερντογάν για τη διένεξη με τους Κούρδους».

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «η Τουρκία έχει εγκατασταθεί πλέον στο βόρειο Ιράκ και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της συνεχίζουν να βομβαρδίζουν θέσεις του PKK.

»Μόλις την περασμένη Παρασκευή έγιναν νέες επιθέσεις σε διάφορες περιοχές κατά μήκος των συνόρων.

»Η Τουρκία πλήττει ακόμη και τα μετόπισθεν, που μέχρι σήμερα είχαν παραμείνει εκτός πολεμικών επιχειρήσεων- χαρακτηριστικό παράδειγμα η επίθεση στο ειδυλλιακό Κούνα Μάζι, ορεινό οικισμό που απέχει περίπου 200 χιλιόμετρα από τα σύνορα».

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο «στο Ιράκ η κυβέρνηση της Άγκυρας συνεχίζει την επιθετική της νεο-οθωμανική πολιτική, που έχει ήδη εκδηλωθεί στη Συρία, τη Λιβύη, την Ανατολική Μεσόγειο και στον πόλεμο για το Ορεινό Καραμπάχ».

Πηγή: Deutsche Welle

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Όρος Αραράτ: Οι Τούρκοι ξεκίνησαν ανασκαφές στον σχηματισμό Ντουρουπινάρ για να βρουν την Κιβωτό του Νώε

Ο Αλ-Σαράα δήλωσε ότι η Συρία επιδιώκει το τέλος των ξένων στρατιωτικών βάσεων στο έδαφός της

ΟΗΕ: Οι Ισραηλινοί αποχώρησαν από την αίθουσα της Γ.Σ. στην ομιλία του Ερντογάν (βίντεο)

Δημοσκόπηση ALCO: Δημοφιλέστερος υπουργός ο Νίκος Δένδιας – Ανησυχία για τα ελληνοτουρκικά

Το Ισραήλ φοβάται ότι η ανασυγκρότηση του συριακού στρατού μπορεί να δημιουργήσει μια νέα περιφερειακή δύναμη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr