Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Τάγμα των AHEPA καταδίκασε την εισβολή στο Καπιτώλιο

Το Τάγμα των AHEPA καταδίκασε την εισβολή στο Καπιτώλιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η AHEPA, η κορυφαία οργάνωση των Ελληνοαμερικανών καταδίκασε τα βίαια – αιματηρά επεισόδια και την εισβολή των διαδηλωτών στο Καπιτώλιο.

Τα επεισόδια συνέβησαν το απόγευμα της 6ης Ιανουαρίου 2021 και λίγο μετά την ομιλία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στους οπαδούς του στην πρωτεύουσα.

Ο ύπατος πρόεδρος Γιώργος Χωριάτης εξέδωσε ανακοίνωση Τύπου μέσω της οποίας υπενθυμίζει ότι τα μέλη και τα στελέχη της οργάνωσης είναι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων, οι οποίοι πίστευαν στις αρχές και στις αξίες της ελευθερίας και της Δημοκρατίας, οι οποίες υιοθετήθηκαν από τους ιδρυτές της Αμερικής και αποτελούν και τον θεμέλιο λίθο της αμερικανικής Δημοκρατίας.

«Κατά την διάρκεια της 100ετούς ιστορίας της οργάνωσης έχουμε γίνει μάρτυρες πολλών τραγικών γεγονότων, έχουμε αγωνιστεί και έχουμε θυσιάσει τις ζωές μας στους αγώνες για την προστασία της ελευθερίας και των δημοκρατικών ιδεωδών».

«Η βία που διαπράχθηκε από τους σημερινούς διαδηλωτές στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ είναι ειδεχθής και καταδικαστέα από όλους όσους σέβονται και εκτιμούν τα δημοκρατικά ιδανικά και τους θεσμούς και την ειρηνική μεταβίβαση εξουσίας που είναι θεμελιώδης αρχή για τη Δημοκρατία.

»Ζητούμε να αποκατασταθεί ο νόμος και η τάξη, η κατάσταση να επιλυθεί ειρηνικά και να λογοδοτήσουν όσοι ευθύνονται ούτως ώστε να ολοκληρωθεί η επικύρωση εκλογών και η καθώς πρέπει η ειρηνική μετάβαση της εξουσίας», καταλήγει η δήλωση του κ. Χωριάτη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Ο Ζελένσκι πανευτυχής που θα πάρει νέα αμερικανικά δισ. δολάρια

Η NASA προειδοποιεί: «Η Κίνα θα στείλει όπλα στο Φεγγάρι»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr