ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκία και Πακιστάν αναλαμβάνουν την «ανοικοδόμηση» του Ναγκόρνο Καραμπάχ

Τουρκία και Πακιστάν αναλαμβάνουν την «ανοικοδόμηση» του Ναγκόρνο Καραμπάχ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με το «αζημίωτο» ο πόλεμος που έκανε η Τουρκία υποστηρίζοντας το Αζερμπαϊτζάν ενάντια στους Αρμενίους στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Όπως αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο, ο υπουργός Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν, Τζεϊχούν Μπαϊράμοφ, προσκάλεσε «εταιρείες από το Πακιστάν και την Τουρκία να συμμετάσχουν στην ανοικοδόμηση της γης που ανακτήθηκε» από τους Αρμενίους, σύμφωνα με την Haber Turk.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μαζί με τους υπουργούς Εξωτερικών του Πακιστάν και του Αζερμπαϊτζάν σε κοινή συνέντευξη Τύπου μετά από Τριμερή Συνάντηση, δήλωσε ότι έχουν αποφασίσει να αναπτύξουν τις σχέσεις τους σε πολλούς τομείς.

«Αποφασίσαμε να λάβουμε σημαντικά μέτρα για τη βελτίωση της σταθερότητας και της ευημερίας», είπε.

Η συνάντηση των ισλαμικών χωρών Τουρκίας, Αζερμπαϊτζάν και Πακιστάν πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιανουαρίου στην πρωτεύουσα του Πακιστάν, Ισλαμαμπάντ, σε συνέχεια τη συνόδου κορυφής του 2017 στο Μπακού.

Αποφασίστηκε να διεξάγονται πιο συχνά αυτές οι συναντήσεις.

«Δεν χρειάζεται να περιμένουμε κάθε 3 ή 4 χρόνια», είπε ο Τσαβούσογλου.

Το τούρκικο δημοσίευμα επισημαίνει στην τριμερή συνάντηση συζητήθηκε «η ανάπτυξη των υποδομών, ιδίως στους τομείς των μεταφορών και της ενέργειας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χακάν Φιντάν για καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: «Όλα είναι φυσιολογικά, όλα είναι καλά» – Πηγές ελληνικού ΥΠΕΞ: «Η εσωτερική διαχείριση από την Τουρκία δεν μας αφορά»

Το Abeille Marengo ξεκινά θαλάσσιες έρευνες για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου

Τουρκία: Δεν έχει ζητηθεί «άδεια» για τις έρευνες του γαλλικού πλοίου – Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Προχωράμε κανονικά σε ελληνικά και κυπριακά χωρικά ύδατα και σε περιοχές ελλαδικής και κυπριακής υφαλοκρηπίδας

Ελλάδα και Κύπρος εξέδωσαν NAVTEX για το καλώδιο – Με αντι-NAVTEX απάντησε η Τουρκία

Αλ. Τσίπρας: Δεν χρειαζόμαστε καμία άδεια από την Τουρκία για να ποντίσουμε το καλώδιο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr