Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Βουλιάζει» η δημοτικότητα του Μπολσονάρου που τώρα αμφισβητεί και τα εμβόλια

«Βουλιάζει» η δημοτικότητα του Μπολσονάρου που τώρα αμφισβητεί και τα εμβόλια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η δημοτικότητα του προέδρου της Βραζιλίας γνωρίζει τη χειρότερή της πτώση τα δύο χρόνια που ο Ζαΐχ Μπολσονάρου ασκεί την εξουσία, καθώς η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής πλήττεται σκληρά από το δεύτερο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Όπως κατέδειξε δημοσκόπηση του ινστιτούτου Datafolha, μόλις το 31% των πολιτών θεωρεί ότι ο ακροδεξιός πρόεδρος κάνει «καλή» ή «πολύ καλή» δουλειά, έναντι του 37% σε προηγούμενες δημοσκοπήσεις, τον Αύγουστο και τον Δεκέμβριο.

Το ποσοστό των Βραζιλιάνων που χαρακτηρίζουν «κακή» ή «πολύ κακή» την προεδρία του αυξήθηκε από το 32% στο 40% του δείγματος.

Η πτώση της δημοτικότητας του 65χρονου προέδρου συνέπεσε με τον τερματισμό του προγράμματος οικονομικής στήριξης που προσφερόταν από τον Απρίλιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020 σε 68 εκατ. Βραζιλιάνους -σχεδόν το ένα τρίτο του πληθυσμού- για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τον αντίκτυπο της πανδημίας, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 215.000 ανθρώπους στη χώρα που θρηνεί τα περισσότερα θύματα στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ.

Η κυβέρνησή του επικρίνεται τόσο για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, όσο και για τη μεγάλη καθυστέρηση στην εκστρατεία εμβολιασμού, που άρχισε αυτή την εβδομάδα και ήδη αντιμετωπίζει δυσχέρειες.

Ο Μπολσονάρου, ο οποίος εξαρχής υποβάθμιζε τη σοβαρότητα της πανδημίας, χαρακτηρίζοντας «γριπούλα» την COVID-19, τελευταία αμφισβητεί και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση ALCO: Στο 23,5% η ΝΔ – Απογοήτευση, οργή και ανασφάλεια για το 90% της κοινωνίας

Τσουκαλάς: Βαθιά υποκρισία Μητσοτάκη η αναθεώρηση του άρθρου 86 που εργαλειοποίησε για να μην παραπεμφθούν υπουργοί του

Δημοσκόπηση MRB: Στο 22,3% η ΝΔ – Τι απάντησαν οι πολίτες για τις αμβλώσεις

Δημοσκόπηση GPO: Στο 24,5% η ΝΔ – Οι μισοί Έλληνες δεν «βγάζουν» το μήνα

Δημοσκόπηση Metron Analysis: «Βολοδέρνει» στο 22,3% η ΝΔ – Πολιτική αλλαγή θέλουν 6 στους 10

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr