Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Βουλιάζει» η δημοτικότητα του Μπολσονάρου που τώρα αμφισβητεί και τα εμβόλια

«Βουλιάζει» η δημοτικότητα του Μπολσονάρου που τώρα αμφισβητεί και τα εμβόλια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η δημοτικότητα του προέδρου της Βραζιλίας γνωρίζει τη χειρότερή της πτώση τα δύο χρόνια που ο Ζαΐχ Μπολσονάρου ασκεί την εξουσία, καθώς η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής πλήττεται σκληρά από το δεύτερο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Όπως κατέδειξε δημοσκόπηση του ινστιτούτου Datafolha, μόλις το 31% των πολιτών θεωρεί ότι ο ακροδεξιός πρόεδρος κάνει «καλή» ή «πολύ καλή» δουλειά, έναντι του 37% σε προηγούμενες δημοσκοπήσεις, τον Αύγουστο και τον Δεκέμβριο.

Το ποσοστό των Βραζιλιάνων που χαρακτηρίζουν «κακή» ή «πολύ κακή» την προεδρία του αυξήθηκε από το 32% στο 40% του δείγματος.

Η πτώση της δημοτικότητας του 65χρονου προέδρου συνέπεσε με τον τερματισμό του προγράμματος οικονομικής στήριξης που προσφερόταν από τον Απρίλιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020 σε 68 εκατ. Βραζιλιάνους -σχεδόν το ένα τρίτο του πληθυσμού- για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τον αντίκτυπο της πανδημίας, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 215.000 ανθρώπους στη χώρα που θρηνεί τα περισσότερα θύματα στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ.

Η κυβέρνησή του επικρίνεται τόσο για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, όσο και για τη μεγάλη καθυστέρηση στην εκστρατεία εμβολιασμού, που άρχισε αυτή την εβδομάδα και ήδη αντιμετωπίζει δυσχέρειες.

Ο Μπολσονάρου, ο οποίος εξαρχής υποβάθμιζε τη σοβαρότητα της πανδημίας, χαρακτηρίζοντας «γριπούλα» την COVID-19, τελευταία αμφισβητεί και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Σύμφωνα με δημοσκόπο μετά τις Ευρωεκλογές έρχονται τα χειρότερα για την κυβέρνηση

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πτώση για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, άνοδος για ΣΥΡΙΖΑ – Έχασε την πρωτιά ο Μητσοτάκης στη δημοφιλία

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Σταθερά δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ – Ο Βελόπουλος πέρασε το ΚΚΕ – Ακρίβεια και Τέμπη «καίνε» την κυβέρνηση

Σκωτικός Τύπος: Το Ύπατο Συμβούλιο δια την Ελλάδα επαναδιαβεβαίωσε σχέσεις με τα Ύπατα Βραζιλίας και Αργεντινής – Ύπατοι από Κεντρική και Νότια Αμερική στην Αθήνα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr