Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκληρή καταστολή στη Ρωσία – Συνελήφθησαν περισσότεροι από 5.000 οπαδοί του Ναβάλνι

Σκληρή καταστολή στη Ρωσία – Συνελήφθησαν περισσότεροι από 5.000 οπαδοί του Ναβάλνι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αστυνομικοί των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών διέλυσαν διαδηλώσεις την Κυριακή (31/01) σε ολόκληρη τη Ρωσία, υπέρ του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, συλλαμβάνοντας περισσότερους από 5.000 ανθρώπους, που αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και την απειλή της καταστολής για να ζητήσουν την απελευθέρωσή του.

Σε μια επίδειξη δύναμης, η Αστυνομία απέκλεισε την περιοχή στο κέντρο της Μόσχας, κλείνοντας δρόμους στους πεζούς κοντά στο Κρεμλίνο, σταθμούς του Μετρό και αναπτύσσοντας εκατοντάδες μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

Τουλάχιστον 5.021 άνθρωποι συνελήφθησαν στη χώρα, μεταξύ αυτών 1.608 στη Μόσχα, σύμφωνα με την οργάνωση OVD-Info.

Η Αστυνομία εκτιμά πως στην κυριακάτικη διαδήλωση στη Μόσχα συμμετείχαν περίπου 2000 άνθρωποι.

Δημοσιογράφοι του Reuters υπολογίζουν τον αριθμό τους σε μερικές χιλιάδες, μικρότερου όγκου σε σύγκριση με το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Στην Αγία Πετρούπολη και στη Μόσχα οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση βίας για να συλλάβουν τους διαδηλωτές και υπάρχουν μαρτυρίες ότι χρησιμοποίησαν τέιζερ.

Στο Βλαδιβοστόκ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, σε βίντεο που καταγράφηκαν διακρίνονται διαδηλωτές να φωνάζουν «Ο Πούτιν είναι κλέφτης», αψηφώντας τον υδράργυρο που έχει πέσει στους -13 βαθμούς Κελσίου.

Η Αστυνομία συνέλαβε περισσότερους από 120 ανθρώπους στην πόλη αυτή, σύμφωνα με την OVD-Info.

Αλλά και στο Γιακούτσκ, στη Σιβηρία, δεκάδες άνθρωποι συμμετείχαν στη διαδήλωση παρά τη θερμοκρασία των -42 βαθμών Κελσίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανατ. Μεσόγειος: Η αμερικανική μετατόπιση, η αδυναμία της ΕΕ και η άνοδος των περιφερειακών ανταγωνισμών

Ο Βέλγος πρωθυπουργός αρνείται να «πειράξει» τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια υπό τον φόβο της ρωσικής «οργής»

Πούτιν: Θα πάρουμε όλο το Ντονμπάς, ακόμη και με τη βία

Παραμένουν τα αγροτικά μπλόκα σε δρόμους και τελωνεία της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, στη Νίκαια και στον Ε65

Τουρκία: «Κρατήστε τις ενεργειακές υποδομές εκτός πολέμου»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr