ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μπάιντεν σκοπεύει να «επαναρρυθμίσει» τις σχέσεις των ΗΠΑ με τη Σαουδική Αραβία

Ο Μπάιντεν σκοπεύει να «επαναρρυθμίσει» τις σχέσεις των ΗΠΑ με τη Σαουδική Αραβία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σκοπεύει να «επαναρρυθμίσει» τις σχέσεις της Ουάσινγκτον με τη Σαουδική Αραβία και θα επικοινωνεί με τον βασιλιά Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ και όχι με τον διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκη.

Η απόφαση αυτή συνιστά μια απότομη αλλαγή από την πολιτική που ακολουθούσε ο τέως πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο γαμπρός και σύμβουλος του οποίου, ο Τζάρεντ Κούσνερ, ήταν σε στενή επαφή με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας.

Η εκπρόσωπος είπε επίσης στους δημοσιογράφους ότι ο Δημοκρατικός πρόεδρος σχεδιάζει να τηλεφωνήσει σύντομα στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Η Ψάκη είπε ότι ο Μπάιντεν δεν σκοπεύει να συναντηθεί δια ζώσης με άλλους ηγέτες μέχρι τα μέσα Απριλίου, το νωρίτερο.

«Θα περάσουν δύο μήνες μέχρι να προσκαλέσει έναν ξένο ηγέτη στον Λευκό Οίκο», σημείωσε.

«Ξέρετε, μπορεί κανείς να συναντηθεί και μέσω τηλεδιάσκεψης», πρόσθεσε, επικαλούμενη τους περιορισμούς που υπάρχουν λόγω της πανδημίας.

Στα τέλη Ιανουαρίου ο Μπάιντεν είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τριντό.

Ο τελευταίος μίλησε κατόπιν για μια «συνάντηση» με τον Αμερικανό πρόεδρο εντός του Φεβρουαρίου, προκαλώντας ερωτηματικά για το είδος της «συνάντησης» αυτής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λίβανος: Χάσμα μεταξύ της ηγεσίας του Ισραήλ και των στρατιωτών στο μέτωπο για τους περιορισμούς εμπλοκής

Στο στόχαστρο το πακέτο μαμούθ των 300 δισ. δολαρίων – «Μπροστά του, η συμφωνία Ομπάμα μοιάζει με ψίχουλα»

Το Ιράν ανακοίνωσε εκ νέου κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ εν μέσω ισραηλινών πληγμάτων κατά της Χεζμπολάχ

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν συγκρότησαν «ελίτ» ιρακινούς σιιτικούς πυρήνες για να επιτεθούν σε γείτονες του Κόλπου

«Πρωθυπουργό πολεμιστή» αποκάλεσε τον Νετανιάχου ο Τραμπ – Επιχειρεί να κατευνάσει το Ισραήλ εν μέσω τριγμών για τη συμφωνία με το Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr