Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Mέρκελ: Η Ρωσία εργάζεται για την αποσταθεροποίηση της Ε.Ε.

Mέρκελ: Η Ρωσία εργάζεται για την αποσταθεροποίηση της Ε.Ε.
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την αντιμετώπιση της πανδημίας με τη διασφάλιση της πρόσβασης σε εμβόλιο για όλες τις χώρες, την κλιματική αλλαγή και την τρομοκρατία ανέδειξε ως σημαντικότερες προκλήσεις της εποχής για την διατλαντική συνεργασία η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι «στις δημοκρατικές χώρες το θέμα δεν είναι μόνο η ελευθερία ή οι αξίες, αλλά και τα αποτελέσματα».

Ταυτόχρονα, δήλωσε ότι τα μηνύματα φέτος είναι πολύ καλύτερα από ό,τι πριν από δύο χρόνια, λόγω της εκλογής του Τζο Μπάιντεν στην προεδρία των ΗΠΑ.

Μιλώντας στο πλαίσιο διαδικτυακής εκδήλωσης της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, η οποία φέτος έχει αναβληθεί λόγω της πανδημίας, η κυρία Μέρκελ ανακοίνωσε μεταξύ άλλων την πρόθεση της Γερμανίας να παρατείνει την παρουσία της στο Αφγανιστάν, εφόσον αυτό εξυπηρετεί τον σκοπό της αποστολής, ενώ επανέλαβε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησής της να προχωρήσει προς την πλήρωση του στόχου για αμυντικές δαπάνες ύψους 2% του ΑΕΠ.

Η καγκελάριος επισήμανε ακόμη την σημασία της διατλαντικής συνεργασίας και σε ό,τι αφορά την σχέση με την Ρωσία και την Κίνα.

«Μπορώ να συμφωνήσω με τον Αμερικανό πρόεδρο σε ό,τι αφορά την κριτική ότι η Ρωσία εργάζεται για την αποσταθεροποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε, ενώ σε ό,τι αφορά την σχέση με την Κίνα, εξήγησε ότι είναι πιο περίπλοκη, καθώς, από την μία πλευρά έχουμε να κάνουμε με έναν ανταγωνιστή, αλλά από την άλλη με μια χώρα που είναι απαραίτητη προκειμένου να λύσουμε προβλήματα όπως αυτό της κλιματικής αλλαγής.

Η καγκελάριος αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη μεγαλύτερης εμπλοκής στα θέματα της Αφρικής.

Η Μέρκελ τιμήθηκε σήμερα από την Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια με το Βραβείο «Έβαλντ φον Κλάιστ», «για την συνεισφορά της στην ειρήνη», όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Διάσκεψης Βόλφγκανγκ Ίσινγκερ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr