ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Υποκρισία στην ΕΕ: Διαφθορά και ξένη επιρροή πίσω από την επιλεκτική αναγνώριση της Παλαιστίνης
Ο Σαμαράς ΔΕΝ είχε αφήσει τίποτα στο Μαξίμου για τον Τσίπρα - Οι «γαλάζιες ακρίδες» τα είχαν πλιατσικολογήσει όλα!
Έντρομοι οι Τούρκοι με το Δόγμα Δένδια για το Αιγαίο - Απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο και καταστροφή
Τουρκία: «Κρατήστε τις ενεργειακές υποδομές εκτός πολέμου»
Νέα Στρατηγική Πολέμου του Ισραήλ: Προληπτική Άμυνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Με οριακή πλειοψηφία ενέκριναν οι Ελβετοί ψηφοφόροι την αμφιλεγόμενη πρόταση για απαγόρευσης της κάλυψης του προσώπου σε δημόσιους χώρους.
Το δημοψήφισμα επί της πρότασης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή και το 51,21% των ψηφοφόρων τάχθηκαν υπέρ, σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας.
Το μέτρο καθιστά παράνομη για τους ανθρώπους στην Ελβετία να καλύπτουν πλήρως τα πρόσωπά τους σε εστιατόρια, καταστήματα, αθλητικά στάδια, μέσα μαζικής μεταφοράς, ακόμη και στο δρόμο.
Η απαγόρευση αφορά επίσης τη μπούργκα και τη νικάμπ που φορούν οι μουσουλμάνες, καθώς και μάσκες του σκι και μπαντάνες, που χρησιμοποιούνται συχνά από διαδηλωτές.
Ωστόσο, θα υπάρξουν εξαιρέσεις που θα αφορούν θρησκευτικούς χώρους, όπως τα τζαμιά, εγγενή έθιμα, όπως οι παραδοσιακές γιορτές του καρναβαλιού, αλλά και λόγους υγείας, όπως η χρήση μασκών για προστασία από τον κορωνοϊό.
Οι ελβετικοί βουλευτές έχουν πλέον προθεσμία δύο ετών για να καταρτίσουν λεπτομερώς τη νομοθεσία για την εφαρμογή της απαγόρευσης σε εθνικό επίπεδο.























































